Δεν υπάρχει άσφαλτος ούτε για δείγμα!

u0386u03c3u03c6u03b1u03bbu03c4u03bfu03c2

Εκατοντάδες τα παράπονα σε όλο το δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για τις λακούβες, που παραμένουν ακάλυπτες εδώ και μήνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα είναι πραγματικά επικίνδυνες όπως καταγράφει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδαςirafina.gr.

Απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών.

Όμως δεν φταίει ο δήμος όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό.

Το γιατί είναι απλό.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι είναι ένα καθαρά γραφειοκρατικό “βραχυκύκλωμα” που εμποδίζει τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να προμηθευτούν το υλικό καθώς εκκρεμεί ο σχετικός διαγωνισμός που προβλέπεται από το νόμο. Έτσι ο δήμος αναγκάζεται να βουλώνει τις λακούβες προσωρινά με ενισχυμένο χώμα, το οποίο όμως δεν υποκαθιστά την άσφαλτο και μετά από ισχυρή βροχόπτωση “κάθεται¨με συνέπεια να ξαναεμφανίζεται η λακούβα. Σε ορισμένα σημεία – όπως στην Αιολίδα – η κατάσταση είναι απελπιστική, ενώ το τεράστιο πρόβλημα έχει “χτυπήσει” ακόμη και το κέντρο της Ραφήνας.

Μετρήσαμε πάνω από δέκα μεγάλες λακούβες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στις πιο απομακρυσμένες γειτονιές του δήμου, εκεί όπου κυρίως σπάνε οι σωλήνες ύδρευσης και μετά γίνονται έργα αποκατάστασης οι λακούβες θυμίζουν πολεμικά… ορύγματα.

Ο δήμος κάνει ότι μπορεί και έχει σε λίστα αναμονής δεκάδες καταγγελίες πολιτών ακόμη και από τον Σεπτέμβριο μόλις ανέλαβε η νέα δημοτική Αρχή.

Από το δήμο ελπίζουν να ξεπεραστεί το συντομότερο η γραφειοκρατική διαδικασία και μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα συνεργεία να εργαστούν πυρετωδώς, ώστε να κλείσουν οι λακούβες που προκαλούν αυτή την εικόνα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.