Αποκλειστική συνέντευξη των Locomondo στο irafina.gr! «Ελάτε το Σάββατο στη συναυλία και θα σας μείνει αξέχαστη»

Οι Locomondo δεν χρειάζονται ιδιαίτερε συστάσεις. Είναι το συγκρότημα που ακούν νέοι, μεγάλοι και παιδιά. Έχουν γράψει και έχουν τραγουδήσει πολύ μεγάλες επιτυχίες ενώ έχουν συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Με την ευκαιρία της συναυλίας τους το Σάββατο 20 Ιουνίου στο γήπεδο της Ραφήνας, μιλήσαμε με τα μέλη του συγκροτήματος για να μας πουν και για το μεγάλο μουσικό γεγονός της πόλης μας αλλά και να μάθουμε περισσότερα πράγματα γι αυτούς…

 

– Είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στην πόλη μας (Ραφήνα). Κι αν ναι τι σας έκανε να μας προτιμήσετε.

Κάθε καλοκαίρι κάνουμε στάση σε κάποιες παραλιακές περιοχές της Αττικής. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε καιρό να σας επισκεφτούμε, οπότε είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να τα ξαναπούμε από κοντά.

– Τι θα περιλαμβάνει αυτή η συναυλία. Μπορείτε να μας δώσετε μια γεύση από αυτό που θα ακούσουμε…

Υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις γι’ αυτούς που έχουν παρακολουθήσει παλαιότερα live μας. Για αυτούς που θα έρθουν πρώτη φορά, να ξέρουν ότι θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να ξαναέρθουν. Ελπίζουμε όλοι, μαζί κι εμείς, να περάσουμε υπέροχα!

– Πόση “τρέλα” (από το loco) χρειάζεται για να στήσεις ένα μουσικό συγκρότημα.

Αρκετή, ώστε να πιστέψεις σ αυτό που κάνεις αλλά και να κάνεις τους άλλους να πιστέψουν ότι αυτό που κάνεις το εννοείς.

locomondo1

– Ποιο είναι το μυστικό που έχει “δέσει” αυτή η ομάδα και την κρατάει ενωμένη 12 χρόνια τώρα.

Το πιο σημαντικό στοιχείο στην μπάντα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των μελών του γκρούπ. Αυτό ήταν που μας έφερε κοντά στην αρχή σαν παρέα και αυτό είναι που μας κρατάει κοντά. Χωρίς αυτό θα είμασταν μία μπάντα από πληρωμένους μουσικούς. Ένα άλλο σημαντικό είναι η αγάπη γι αυτό που κάνουμε, το να γράφεις τραγούδια, να κάνεις ζωντανές εμφανίσεις, περιοδείες. Χωρίς αυτά τα δύο στοιχεία ίσως να μην υπήρχαν locomondo.

– Έχετε… πειραματιστεί πολλές φορές, με όργανα όπως το μπουζούκι, τον μπαγλαμά, το βιολί κ.ά. Υπάρχει κάτι που δεν έχετε κάνει ή είναι στο μυαλό σας και θα θέλατε να το κάνετε, όσον αφορά συνεργασίες ή άλλα είδη μουσικής.

Στη μουσική αλλά και στην τέχνη γενικότερα τα ενδιαφέροντα πράγματα προκύπτουν από την ανάμιξη και το ταίριασμα διαφορετικών πραγμάτων. Δεν λέμε σε καμία περίπτωση ότι αυτό που κάνουμε εμείς είναι κάτι το ωραίο ή το πρωτοποριακό. Αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από αυτό που μας αρέσει με άλλα λόγια. Αγαπάμε και το παλιό άλλα και το καινούργιο και προσπαθούμε να τα συντεριάξουμε. Η αλήθεια είναι πάντως πως σε όλες της παραδοσιακές μουσικές συναντάς την απλότητα και την αμεσότητα όσο σε καμία άλλη μουσική, ακριβώς επειδή αυτές οι μουσικές δημιουργήθηκαν από τους απλούς ανθρώπους για τους απλούς ανθρώπους, και αυτό τις κάνει μαγικές.

– Κάνετε περιοδείες (εσωτερικό-εξωτερικό) και βγάζετε δίσκους. Είναι αυτά αρκετά ώστε το συγκρότημα να είναι βιώσιμο και τα μέλη του να μπορούν να κάνουν την “τρέλα” τους όπως επιθυμούν? Το λέω με την έννοια της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στη χώρα μας.

Ποια δουλειά είναι «βιώσιμη» στην Ελλάδα του σήμερα και ποια προσφέρει σιγουριά για το μέλλον; Η έννοια της επαγγελματικής σιγουριάς είναι κάτι πολύ σχετικό στις μέρες μας. Καταφέρνουμε και ζούμε από αυτό που κάνουμε ακόμα, αν και η οικονομική κρίση είναι πλέον εμφανής και στον δικό μας τομέα, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος την Ελληνικής πραγματικότητας.

– Ποια είναι η καλύτερη στιγμή (ή στιγμές) του συγκροτήματος. Κάτι που θα μείνει στη μνήμη σας για πάντα.

Οι στιγμές είναι πολλές, μέσα σ αυτή την διάρκεια της δεκαετίας που υπάρχουμε σαν συγκρότημα. Και είναι πολύ δύσκολο να σταθείς σε μία από αυτές. Θα ξεχωρίσουμε όλοι μας όμως το ταξίδι μας στην Τζαμάικα αλλά και την εμπειρία να παίξουμε στο rockwave με τον Manu Chao.

– Το τραγούδι “Goal” έγραψε ιστορία. Πως προέκυψε αυτό το τραγούδι που γράφτηκε για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Μουντιάλ.

To “Goal” είναι ένα ρομαντικό τραγούδι για το ποδόσφαιρο της αλάνας. Γράφτηκε σαν ένας ύμνος για την χαρά του να παίζεις ποδόσφαιρο, τα όνειρα που κάνεις σαν παιδί παίζοντας μπάλα, αλλά και τα πολύ δυνατά συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει αυτό το παιχνίδι. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι στο video clip εμφανίζεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Παρόλο που η εθνική ομάδα στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα αποκλειστεί στην φάση των ομίλων, ο Σαλπιγγίδης γίνεται ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που βάζει γκολ σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου. Είναι ένας πολύ καλός φίλος μας και χαιρόμαστε πολύ που τον γνωρίσαμε από κοντά.

locomondo2

– Θεωρείτε ότι έχετε κάνει σχολή-ρέγκε στην Ελλάδα. Κάποιοι σας έχουν ακολουθήσει με τραγούδια,ακόμα και σε άλλα μαγαζιά. Έχετε σκεφτεί να αλλάξετε στυλ?

Σχολή- Reggae είναι υπερβολικό, μιας που και εμείς οι ίδιοι δεν λέμε ότι είμαστε ένα αμιγώς reggae συγκρότημα, αλλά δηλώνουμε επηρεασμένοι από αυτή την μουσική. Είμαστε χαρούμενοι που άλλοι καλλιτέχνες παίζουν τα τραγούδια μας, είναι ένα είδος αναγνώρισης γι’ αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Όσον αφορά το στύλ που αναφέρεις, είναι κάτι σχετικό ακόμα και αυτό. Στην διάρκεια της ιστορίας μας έχουμε πειραματιστεί με διάφορα στυλ μουσικής έτσι κι αλλιώς, αν ακούσει κανείς τους δίσκους μας θα παρατηρήσει ότι από τον πρώτο ακόμα δοκιμάζουμε διάφορα πράγματα στην μουσική μας.

– Τέλος κάντε μας μια αφιέρωση στους ραφηνιώτες-τισες που θα έρθουν να σας ακούσουν…

Να περάσουμε όλοι μαζί ένα υπέροχο βράδυ που θα μας μείνει αξέχαστο.

locomondo3

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.