Ας είναι ούριος ο άνεμος γιά τη νέα “βαρκούλα” …

Του ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ 
Δημοσιογράφου – κατοίκου της Ραφήνας

 

Όταν ο φίλος, συμπολίτης στη Ραφήνα και εξαιρετικός συνάδελφος επί χρόνια στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 ως επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικής υποστήριξης Μάκης Κελέκης μου ζήτησε να γράψω ένα ευχετήριο κείμενο για τη νέα ενημερωτική ιστοσελίδα irafina.gr που σχεδίασε και θα “τρέξει” μαζί με τον επίσης συμπολίτη και συνάδελφο δημοσιογράφο Βαγγέλη Ιωάννου, δέχτηκα με χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Και παρ ότι “δεσμεύομαι” από τη συνεργασία μου με το rpn.gr – όχι οικονομικά γιατί τα άρθρα μου “φιλοξενούνται” μέσω του πρώτου κύκλου της χορηγίας που έχω εξασφαλίσει έως τις 28 Φεβρουαρίου από τον όμιλο ανθοπωλείων “Φεβρωνία” των επιχειρηματιών Δημήτρη και Φεβρωνίας Γιακουμέλου – αλλά ηθικά, πιστεύω ότι η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία είναι πάνω από κάθε άλλη αξία στην ενημέρωση των πολιτών.

‘Ένας από τους δασκάλους μου στη δημοσιογραφία, ο αείμνηστος Δημήτρης Παπαδόπουλος – τι σύμπτωση ζωής κι αυτός Ραφηνιώτης – ο άνθρωπος που πρώτος αναγνώρισε το όποιο μικρό ταλέντο μου και με έβαλε σε μισθολόγιο, πήρα τα πρώτα μου χρήματα δηλαδή, το μακρινό 1986 στην ιστορική εφημερίδα “Ακρόπολις” στην οποία ήταν διευθυντής και θα τον ευγνωμονώ όσο ζω για όσα μου έμαθε, μου έλεγε “μικρέ καλό είναι να κυκλοφορούν πολλές εφημερίδες για να έχουν δουλειά περισσότεροι δημοσιογράφοι. Αλλά κυρίως Αργυράκο από τον ανταγωνισμό γινόμαστε όλοι καλύτεροι. Και σκέψου ότι οι πολίτες θα επιβραβεύουν τον καλύτερο αγοράζοντας την εφημερίδα. ΄Αρα κάθε μέρα πρέπει να δίνεις μάχη για να μη χάνεις ως ελεύθερος ρεπόρτερ το θέμα και να γράφεις όσο πιο αξιόπιστα και ελκυστικά γίνεται”. Προφητικά, σοφά λόγια ενός τιτάνα της δημοσιογραφίας που άφησε τη “σφραγίδα” του στις εφημερίδες επί δεκαετίες, ώσπου τον νίκησε ύπουλα ο θάνατος τόσο νέο.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο σήμερα.
Θα ήταν αμετροέπεια να παρακάμψω την ιερή συμβουλή του δασκάλου μου και να αρνηθώ να γράψω δυό λόγια και μιά ευχή για τη νέα ενημερωτική σελίδα της περιοχής. Μια ευχή που εστιάζεται στις λέξεις εντιμότητα, σεβασμός στη δημοσιογραφική δεοντολογία και αγάπη για την πόλη, την πατρίδα και τα παιδιά. Αν η irafina.gr έχει ως “ευαγγέλιο” αυτά τα τρία τότε πιστεύω ότι θα συνεισφέρει στην ενημέρωση των πολιτών σε αυτή την ταραγμένη – πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά – περίοδο. Εμένα με ενδιαφέρει αυστηρά το ενημερωτικό σκέλος της νέας ιστοσελίδας – και γι αυτό εύχομαι ότι καλύτερο στους δύο συναδέλφους – και όχι το επιχειρηματικό που αφορά αποκλειστικά και μόνο τους ίδιους.

Το 2014 ας ήταν ο πάτος που έφτασε η ενημέρωση στη χώρα μας σε όλα τα ΜΜΕ, εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο. Το 2015 ας είναι η αρχή της αναγέννησης του Τύπου. Και σε αυτό μακάρι να συμβάλει και η irafina.gr. Μια μικρή “βαρκούλα” στον ωκεανό του χαώδους ενημερωτικού διαδικτύου. Αλλά με καλούς “καπετάνιους” που ξέρουν τη “θάλασσα” της Ραφήνας. Και με τις τρικυμίες και με τις μπουνάτσες της. Ο άνεμος ας είναι πάντα ούριος γι αυτούς…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.