Αρνάκι κατσαρόλας με ρεβίθια
Από την Καλή Καλογήρου
Υλικά
1 κιλό αρνί κομμένο σε μπουκιές
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα
1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κλαδάκι θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε με κρύο νερό για 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και τα κρεμμύδια σε φέτες. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά ως ότου τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα. Τότε προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ρεβίθια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες και ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα έως ότου μαλακώσει το κρέας και τα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
Καλή όρεξη!