Η συνταγή της εβδομάδας: Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη
3/4 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/4 ποτηράκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
1 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
βούτυρο

Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη
10 κουταλιές μέλι
1 1/2 ποτηρι νερό

Εκτέλεση

Σε μίξερ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ,το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα, το γαρίφαλο, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.

Για το σιρόπι: Σε πλατιά κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι για 3-4 λεπτά περίπου αφαιρώντας τον αφρό. Όταν ετοιμάσουμε το σιρόπι, τοποθετούμε τα ψημένα μελομακάρονα ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τα αφήνουμε να “ποτίσουν” για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκοπανισμένα καρύδια.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.