Η συνταγή της εβδομάδας:Μοσχάρι με μπύρα

Μοσχάρι με μπύρα

Από την Καλή Καλογήρου

 

Υλικά

700 γρ. μοσχάρι σε φέτες
1 κουτ. αλεύρι
2 κουτ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
300 ml μπύρα
300 ml ζεστός ζωμός κρέατος
1/4 κουτ. γλ. ζάχαρη
3 κουτ. ανάμικτα αρωματικά ψιλοκομμένα
2 κουτ. βούτυρο
12 λεπτές φέτες από μπαγκέτα

Εκτέλεση

Βάζετε το κρέας και το αλεύρι σε πλαστικό σακουλάκι κουζίνας, αλατοπιπερώνετε και το ανακινείτε, να αλευρωθεί καλά το κρέας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζετε το κρέας λίγες φέτες κάθε φορά για να μην παραγεμίζετε το τηγάνι και για να μην “κατεβαίνει” η θερμοκρασία του σκεύους. Γυρίζετε 1-2 φορές, ώσπου να ροδίσουν οι φέτες του κρέατος. Μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος για φούρνο. Ρίχνετε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά. Αδειάζετε επάνω στο κρέας. Ρίχνετε λίγη μπύρα στο τηγάνι και ξεκολλάτε με σπάτουλα ό,τι έχει κολλήσει στον πάτο από το κρέας και τα κρεμμύδια. Αδειάζετε στο κρέας μαζί με την υπόλοιπη μπύρα και τον ζωμό. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα μισά αρωματικά. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και ψήνετε στον φούρνο για 1/2 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύετε το βούτυρο με τα υπόλοιπα αρωματικά και αλείφετε τις φέτες του ψωμιού. Τακτοποιείτε τις φέτες επάνω στο κρέας και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμα, να ροδίσει η επιφάνεια του ψωμιού. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.