Η συνταγή της εβδομάδας: Πιάζι (σαλάτα με φασόλια)

Πιάζι (σαλάτα με φασόλια)

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά

2 φλ. τσαγιού φασόλια ξερά λευκά μέτρια μαυρομάτικα
3-4 αυγά βραστά σφιχτά
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
5-6 ελιές θρούμπες ‘η Καλαμών
1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ. γλ. μπούκοβο
αλάτι

Εκτέλεση

Βράστε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βράστε επίσης τα αυγά ώσπου να γίνουν σφιχτά. Αδειάστε σε ένα μπολ σερβιρίσματος τα φασόλια, προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και περιχύστε με το ξίδι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και το μπούκοβο και ανακατέψτε τα υλικά με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε από πάνω τα αυγά κομμένα στα 4 και τις ελιές. Πασπαλίστε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.