Η συνταγή της εβδομάδας: Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσοwww
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό ξερό ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι, πιπέρι
250 γρ. ελιές πράσινες ξιδάτες
λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το κιμά με τα κρεμμύδια τριμμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, το ψωμί (το οποίο το έχουμε μουλιάσει σε νερό και στραγγίσει πολύ καλά) ή τη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια δίνοντας τους στενόμακρο σχήμα και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για τη σάλτσα: Σε πλατύ σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.

Προσθέτουμε στη σάλτσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να πάρουν 2-3 βράσεις, ρίχνοντας από πάνω τις ελιές. Σερβίρονται ζεστά.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.