Η συνταγή της εβδομάδας: Χορτόπιτα

Χορτόπιτα

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά

1/2 κιλό χόρτα άγρια τρυφερά
200 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τυρί φέτα (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι
φύλλο σπιτικό ή σφολιάτα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά, τα ψιλοκόβουμε και τα τρίβουμε με αλάτι να φύγει το νερό τους. Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα χόρτα με τη ζάχαρη, το λάδι, το άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τη φέτα. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ένα ένα με λάδι. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με τα χόρτα και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες από τα φύλλα να μη χυθεί η γέμιση, χαράζουμε το φύλλο με μυτερό μαχαίρι και με πινέλο περνάμε την επιφάνεια του με λίγο λάδι. Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 50-60 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.