Αμετανόητος και κυνικός ο πατέρας της Άννυ: Την τεμάχισα και δεν την έθαψα γιατί ήταν βαριά

Με τον ισχυρισμό ότι οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, προέρχονται από τραυματισμό της μικρής Άννυ στη μύτη απάντησε στα όσα καταθέτουν οι μάρτυρες ο κατηγορούμενος πατέρας της, Σάββας. Για απύθμενη σκληρότητα μίλησε ο ψυχίατρος που τον εξέτασε..

Για δεύτερη φορά μετά την έναρξη της διαδικασίας ο Σάββας πήρε το λόγο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και είπε για τις κηλίδες του αίματος που έχουν εντοπιστεί: “όταν το παιδί μπήκε στο μπάνιο έπεσε και ράγισε τη μύτη του”. Από εκεί προέρχονται τα αίματα που βρέθηκαν.

Ανατριχιαστικά είναι και τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος Ματθαίος Εξάρχου που εξέτασε τον κατηγορούμενο πατέρα κατόπιν εντολής της ανακρίτριας, επί πέντε ώρες.

Ματθαίος Εξάρχου: Δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του ο πατέρας της μικρής

Μάρτυρας: Ρώτησα γιατί; Γιατί δεν το πήρε το παιδί του στην πλάτη του, σε μια κουβέρτα, σε ένα σεντόνι να πάει να το θάψει αλλά προτίμησε να το τεμαχίσει. Η απάντησή του ήταν ότι το παιδί ήταν βαρύ. Εκεί σταμάτησα. Σε εμένα δεν ανέφερε περιστατικά βίας με το παιδί του. Μου είπε ότι αγαπούσε το παιδί και το πρόσεχε. Δείχνει έλλειψη μεταμέλειας και εκλογικεύει το γεγονός ότι έχει βλάψει άλλους.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε στον ψυχίατρο τον τεμαχισμό του παιδιού του. Όπως είπε προχώρησε σε αυτή τη πράξη ακολουθώντας τις συμβουλές του συγκατηγορουμένου του Νικολάι, για να μην βρεθεί το πτώμα γιατί είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με την αστυνομία αλλά και γιατί φοβόταν την γυναίκα του.

Μάρτυρας: Όταν κάπνιζε ηρωίνη, μετέφερε το παιδί σε άλλο σε άλλο χώρο για να το προστατεύσει.
Πρόεδρος: Είναι αυτό στοιχείο ένδειξης αγάπης; Ένδειξη αγάπης θα ήταν να μην κάνει την ηρωίνη μέσα στο σπίτι.
Μάρτυρας: Με βάση το χαρακτήρα του ναι, είχε κάποιο βαθμό ενδιαφέροντος σύμφωνα πάντα με αυτά που είπε.
Πρόεδρος: Να επιμείνουμε λίγο στο βίαιο χαρακτήρα του. Θα μπορούσε εν δυνάμει να βιαιοπραγήσει σε οποιοδήποτε;
Μάρτυρας: Αυτοί οι χαρακτήρες θα μπορούσαν.
Πρόεδρος: Θα μπορούσε για ασήμαντη αφορμή να φτάσει στο φόνο;
Μάρτυρας: Σπάνια αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στον φόνο. Όπως αναφέρεται μάλιστα στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν πολύ καλή λεκτική επικοινωνία. Μπορούν εύκολα να πείσουν κάποιον άλλο να κάνει άνομες πράξεις.
Πρόεδρος: Από ψυχιατρικής άποψης υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού από τη στιγμή που έμεινε με τον πατέρα του;
Μάρτυρας: Όχι δεν υπήρχε. Θα μπορούσε να προσέχει το παιδί του, έστω και για λίγο. Εδώ έχουμε τοξικομανείς που προσέχουν τα παιδιά τους. Αυτοί οι χαρακτήρες δεν νομίζω ότι μπορούν να επιτεθούν σε παιδιά και μάλιστα δικά τους. Θα μπορούσαν να επιτεθούν σε ενήλικες.
Πρόεδρος: Στη σύζυγο πως επιτέθηκε;
Μάρτυρας: Με τη σύζυγο θα μπορούσε να έχει άλλες διαφορές, σεξουαλικές, οικονομικές.
Πρόεδρος: Πως εξηγείται ο τεμαχισμός από ψυχιατρικής απόψεως, τον οποίο έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο κατηγορούμενος;
Μάρτυρας: Δεν υπάρχει βιβλιογραφία για αυτό το πράγμα… στη κατάταξη των ψυχικών νόσων.
Πρόεδρος: Άρα δεν θεωρείται ότι υπάρχει ψυχική νόσος, όταν κάποιος πάει να τεμαχίσει το παιδί του.
Μάρτυρας: Όχι…
Πρόεδρος: Μετά τον τεμαχισμό πήγε και πούλησε παιχνίδι του παιδιού του. Μπορείτε να σκιαγραφήσετε το προφίλ του κατηγορουμένου με βάση αυτό;
Μάρτυρας: Το έχω σκιαγραφήσει. Δεν αλλάζει η άποψη μου από αυτό το στοιχείο.
Εισαγγελέας: Πώς σας είπε ότι το παιδί πέθανε;
Μάρτυρας: Μου είπε ότι ο Νικολάι του είπε ότι το παιδί δεν είχε σφυγμό.
Εισαγγελέας: Είπατε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει το προφίλ ανθρώπου που θα έκανε κακό στο παιδί του.Το προφίλ ανθρώπου όμως που θα τεμάχιζε; Δεν είναι λίγο αντιφατικό όλο αυτό;
Μάρτυρας: Τι να πω; Ήθελε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στη παγκόσμια ψυχιατρική κατάσταση ψυχικών νόσων δεν υπάρχει κάτι που να λέει πως όποιος τεμαχίσει το παιδί του πάσχει από αυτό. Είναι κάτι άλλο. Έχει στο μυαλό του κάποιος ένα σχέδιο και λέει «θα κάνω αυτό για να μην πάθω εγώ κάτι».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της υπεράσπισης της μητέρας της Άννυ, ο κ. Εξάρχου ανέφερε πως «οι τοξικομανείς δεν εγκληματούν και μάλιστα σε μικρά παιδιά, είναι απλώς τοξικομανείς και όχι a…priori εγκληματίες».

Γιάννης Παπαδάτος, ψυχίατρος : Πρόκειται για ψυχοπαθολογική προσωπικότητα που κάτι κρύβει

Ο κύριος Παπαδάτος διέγνωσε ότι πρόκειται για ψυχοπαθολογική προσωπικότητα που «δεν έχει έλλειψη καταλογισμού…ξέρει τι κάνει, έχει των κινήσεων του».

Ανέφερε ακόμη στην κατάθεσή του: «Και ναρκωτικά να πάρεις θυμάσαι τις πράξεις σου…ωστόσο ο κατηγορούμενος έχει αντιφάσεις στις καταθέσεις του. Ήταν σιωπηλός με τις συνθήκες θανάτου. Τον ρώτησα τι σκέφτηκε όταν είδε το πτώμα του παιδιού και μου είπε δεν θυμάται. Μου είπε ότι την είδε το πρωί νεκρή. Φώναξε τον Νικολάι και εκείνος του είπε ότι το παιδί ήταν νεκρό. Η μητέρα δεν ευθύνεται σε τίποτα, είναι το θύμα της ιστορίας…».

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η εξής αναφορά του κ. Παπαδάτου: «Κάτι κρύβουν. Ποιος μπορεί να ξέρει; Σεξουαλικού τύπου ίσως. Αυτό είναι κάτι που είναι προσωπική μου άποψη με βάση τις ψυχιατρικές μου γνώσεις και την εμπειρία μου».

Πρόεδρος: Μήπως κρύβεται εμπόριο οργάνων;
Μάρτυρας: Όχι.
Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι το παιδί κινδύνευε με τον πατέρα του όσο έμενε μαζί του;
Μάρτυρας: Όχι, κάθε άνθρωπος αγαπάει το παιδί του, κάτι έγινε δεν ξέρω, το ξέρουν οι κατηγορούμενοι και δεν το λένε. Δε είναι αποτέλεσμα της προσωπικότητας του. Δεν αποκλείω να συμμετείχε σε μια αρνητική πράξη για την Άννυ. Αυτό, όμως, που έκανε εντύπωση είναι ότι εμμέσως ο Σάββας μου είπε ότι ο Νικολάι μπορεί κάτι να του έκανε στο παιδί. Φάνηκε σαν κάτι να ήθελε να πει αλλά δεν μου το είπε.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

star.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.