Διαμαρτυρία του Φιλοζωικού Ραφήνας – Πικερμίου για παράνομο εγκλεισμό αδέσποτων ζώων (βίντεο)

Τα δύο σκυλάκια που ζούσαν εδώ και 2 χρόνια στην κεντρική πλατεία Ραφήνας και μετακινούνταν σε μικρή ακτίνα γύρω από αυτήν περισυνελέγησαν με εντολή Δημάρχου και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε δημοτικό χώρο φιλοξενίας σε ένα κλουβί 2Χ2 να κλαίνε όλη μέρα από τον εγκλεισμό τους.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Πληροφορηθήκαμε ότι στις 16-10-2017, από μητέρα μαθητή και μέλος του Συλλόγου μας, ότι δόθηκε εντολή, σε υπάλληλο του Δήμου, να περισσυλέξει και να οδηγήσει στο δημοτικό χώρο φιλοξενίας, δύο αδέσποτα σκυλιά που μπαίνουν στον προαύλιο χώρο και στο εσωτερικό του 1ου Γυμνάσιου Ραφήνας.

Επρόκειτο για τα δύο αυτά μαύρα σκυλάκια, που γυρίζουν σε μικρή ακτίνα την περιοχή του κέντρου Ραφήνας, χωρίς να έχουν δημιουργήσει ουδέποτε πρόβλημα. Δεν είναι επιθετικά, αντίθετα είναι πολύ φιλικά , ιδιαίτερως προς τα παιδιά, που τα ταίζουν και παίζουν μαζί τους.

Αμέσως επισκεφθήκαμε το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας και μιλήσαμε με τον Διευθυντή, τον φύλακα, όπως και με κάποιους μαθητές του σχολείου.

Τα σκυλάκια αυτά, ακολουθώντας τα παιδιά το πρωί, τα συνόδευαν στο σχολείο όπου έμπαιναν μαζί τους στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, χωρίς κανείς να τα εμποδίζει και να τα απομακρύνει αν και υπάρχει φύλαξη και παρέμεναν εκεί μέχρι το τέλος των μαθητικών ωρών.

Βάσει του νόμου απαγορεύεται η είσοδος και η παραμονή σκύλων εντός του σχολικού συγκροτήματος. Οι δυσλειτουργίες όμως ενός σχολείου και ενός δήμου, είχαν σαν αποτέλεσμα να την πληρώσουν για άλλη μια φορά οι πιο αδύναμοι κρίκοι και μάλιστα φυλακίζοντας δύο άκακα ζώα σε ένα κλουβί, στερώντας την ελευθερία τους.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πήγασος κατέθεσε εγγράφως στον Δήμο την διαμαρτυρία του για τον παράνομο αυτόν εγκλεισμό. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

΄΄Διαμαρτυρόμαστε για τον παράνομο εγκλεισμό τους στο δημοτικό χώρο φιλοξενίας, ο οποίος είναι ακατάλληλος να φιλοξενήσει τόσα και διαρκώς αυξανόμενα ζώα.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί με την περισσυλογή αυτή δεν λύνετε το πρόβλημα, απλά κουκουλώνετε τη δυσλειτουργία ενός σχολικού συγκροτήματος και την αδυναμία του Δήμου να την επιλύσει.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί αν δεν πάρετε τα απαιτούμενα μέτρα, με βάση τις διαπιστώσεις μας και τις προτάσεις μας, σε μικρό χρονικό διάστημα το πρόβλημα θα επανέλθει με άλλα αδέσποτα. Θα τα περισσυλέξετε και αυτά; Και τα επόμενα;

Είμαστε αντίθετοι στην περισσυλογή και τον άδικο εγκλεισμό τους και παρακαλούμε να γίνει άμεσα η επανένταξή τους στο κέντρο της Ραφήνας, όπου ζουν χρόνια ειρηνικά.΄΄

Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας Πικερμίου

Διαβάστε επίσης