Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος: Σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Από το Σάββατο 7/1 οι διευθυντές όλων των σχολείων ενημερώθηκαν ώστε να προετοιμάσουν τα σχολεία τους εν όψει μαθημάτων που ξεκινούσαν τη Δευτέρα κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες.

Την Κυριακή το μεσημέρι ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Μάρκου πήρε την πρωτοβουλία να αποφασίσει το κλείσιμο όλων των σχολείων καθώς διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο οι καιρικές συνθήκες δεν θα ήταν κατάλληλες, αλλά και ορισμένοι διευθυντές δεν ακολούθησαν τις συστάσεις.

Τη Δευτέρα το απόγευμα εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού συνεχίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων ενώ υπήρξε και πάλι σύσταση να παραμείνουν τα καλοριφέρ και τα κλιματιστικά ανοιχτά. Την Τρίτη το μεσημέρι αποφασίστηκε η λειτουργία των σχολείων για την επομένη και υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους διευθυντές για νέα σύσταση περί της θέρμανσης των αιθουσών.

Την Τετάρτη ο Δήμαρχος επισκέφθηκε κάποια από τα σχολεία και ορισμένα είχαν πολύ καλή θερμοκρασία ενώ δυστυχώς σε κάποια άλλα η κατάσταση ήταν απαράδεκτη.

Αν και υπάρχει επάρκεια σε πετρέλαιο και κανένας περιορισμός ως προς την κατανάλωσή του, αντιθέτως υπήρξε σύσταση για συνεχή χρήση της θέρμανσης, είτε πρόκειται για καλοριφέρ είτε για κλιματιστικά, διαπιστώθηκε αμέλεια σε κάποιες περιπτώσεις.

Η χρήση της θέρμανσης γίνεται αποκλειστικά από τη Διεύθυνση του κάθε σχολείου και δεν υπάρχει δυνατότητα να παρέμβει πρακτικά στο άνοιγμα και στο κλείσιμο ο Δήμος.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζετε ότι ο Δήμος μας διαθέτει για τις σχολικές μονάδες ποσό που υπερβαίνει τις 600.000€, το οποίο κατανέμεται αναλογικά στα σχολεία για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους και για επισκευές των εγκαταστάσεων.

Όλα τα σχολεία διαθέτουν ταμειακό υπόλοιπο ικανό να καλύψει κάθε ανάγκη που προκύπτει.

Τα χρήματα αυτά που διαθέτει ο Δήμος μας είναι πολύ περισσότερα από κάθε αλλού Δήμου.

Είναι αδιανόητο να διατίθενται τόσα χρήματα στα σχολεία και οι μαθητές να καλούνται να τους αγοράσουν λευκές κόλλες χαρτί Α4 ή ψαλιδάκια και μαρκαδόρους.

Υπεύθυνοι για επισκευές όπως πόμολα, τζάμια, πόρτες κλπ καθώς επίσης και για την αγορά εξοπλισμού όπως εκτυπωτές, προτζέκτορες κ.τ.λ. είναι οι διευθυντές των σχολείων.

Όπου λοιπόν διαπιστώνεται απραξία, αδιαφορία ή οποιαδήποτε παρατυπία θα πρέπει οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και τα μαθητικά συμβούλια να υποβάλλουν άμεσα και γραπτά τα αιτήματά τους στο γραφείο Δημάρχου.

Είμαστε πάντα στο πλευρό σας για την οριστική και αποτελεσματική επίλυση αυτών των ζητημάτων.

Δείτε επίσης
iRafina