Αιχμηρή ανάρτηση του Χρ. Τσεμπέρη με αφορμή την επέτειο από το πραξικόπημα

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα – 50 χρόνια. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

50 χρόνια για μια από τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας συμπληρώνονται σήμερα.
50 χρόνια από τότε που η χώρα «μπήκε στο γύψο» από τους νεοφασίστες ,τους συμμάχους και τους συνοδοιπόρους τους.

Που η δημοκρατία και η ελευθερία ενός ολόκληρου λαού στήθηκαν στο απόσπασμα.
Που οι διώξεις, οι βασανισμοί, ο φόβος , οι φυλακίσεις, οι εξορίες, η κυριαρχία του χαφιέ, έπνιγαν όχι μόνο κάθε φωνή, τα δικαιώματα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, αλλά τη ζωή την ίδια.

Που με τα τα τανκς, τους εγκληματίες επίορκους αξιωματικούς, τους ελεύθερους σκοπευτές και τους παρακρατικούς τους, έπνιξαν στους νεκρούς και το αίμα την εξέγερση των παιδιών του Πολυτεχνείου.

Που οδήγησε στο εθνικό έγκλημα , την τραγωδία, της Κύπρου. Πληγή που ακόμη ανοιχτή, αιμορραγεί και δεν πρέπει ποτέ να μας αφήσει να ξεχάσουμε.

Η αποτυχία και ο εφιάλτης όλων μας 40 και πλέον χρόνια δημοκρατικής λειτουργίας, είναι η παλινόρθωση ενός εσμού ανιστόρητων νεοναζί νοσταλγών του φασισμού, που πλασάρονται κιόλας ως «πατριώτες», έχουν αποκτήσει δημόσιο λόγο με κοινωνική αναφορά, ψηφίζονται και βρίσκονται και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι η ντροπή όλων μας.

υπερηφανος με το λαβαρο της…εθνοσωτηριου

 

Τώρα βέβαια είναι και διάφοροι άλλοι, σωτήρες και φωτισμένοι, δραστηριοποιούμενοι σε κόμματα δημοκρατικά με ιστορία, που όσο ναναι φαίνεται να έχουν μια άλλη θεώρηση και πάντως ένα παρελθόν…διαμάντι. Να τους χαίρεστε οι συνοδοιπόροι τους και μην ξεχάσετε να τους βάλετε να εκφωνήσουν τον «δεκάρικο» της ημέρας .

ο γραμματεας της επεν

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Τσεμπέρης

Διαβάστε επίσης