Έγκλημα στη Σύρο: Σκόρπισαν το θάνατο με φόλες!

Δυστυχώς στη χώρα μας, η δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων (φόλα), είναι συνήθης πρακτική μιας μερίδας «συνανθρώπων» (αν μπορούν να λέγονται άνθρωποι) μας.

Με τα ζώα τα έβαλε ασυνείδητος στην Ερμούπολη, καθώς «τάισε» γάτες με φόλες με αποτέλεσμα να προκαλέσει το θάνατο τους. Για άλλη μία φορά, δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε… δολοφονικές ενέργειες κατά αδέσποτων ζώων. Ασυνείδητοι στέρησαν τη ζωή σε άτυχα ζώα που κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας στην πόλη.

Αποτροπιασμό γιατί τέτοιες εγκληματικές πράξεις, από όπου και αν προέρχονται δεν συνάδουν με την λογική και καταδεικνύουν την χειρότερη μορφή άσκησης βίας και λύπη γιατί η συγκεκριμένη ενέργεια δεν μπορεί να έχει διαπραχθεί από ψυχικά ισορροπημένο ον.

Θεωρούμε δε περιττό να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη πράξη δηλητηριασμού δεν έχει αποτέλεσμα μοναχά την δολοφονία ζώων αλλά υποκρύπτει και τον κίνδυνο του δηλητηριάσου ακόμα και ανθρώπων και κυρίως ανυποψίαστων μικρών παιδιών!!!

Απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους εσάς τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας, οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή σας το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ζωές, να ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές ώστε να επιλαμβάνονται άμεσα.

Τα άτυχα γατάκια εντοπίστηκαν νεκρά στην περιοχή της Λαλακιάς, στο ύψος του Φραγκογέφυρου από περαστικούς.

Τι να κάνετε αν βρείτε ζώο που έχει δηλητηριαστεί

Το ζώο όταν δηλητηριάζεται παρουσιάζει συμπτώματα όπως:
• Υπερβολική σιελόρροια, μυϊκό τρόμο, και συνήθως είναι έλλειψη συντονισμού κινήσεων, έντονος εμετός, διάρροια, παραλήρημα, φοβερούς σπασμούς, αγωνιώδες βλέμμα, κατάρρευση και σπασμοί, αφόδευση, εμετό.
• Τα συμπτώματα ποικίλουν ανάλογα με τι δηλητήριο έχει πάρει και σε τι ποσότητα.
• Συμβουλευθείτε ΑΜΕΣΑ έναν κτηνίατρο και ενημερώστε τον για το τι προκάλεσε τη δηλητηρίαση αν έχετε ετικέτα ή μπουκάλι από το δηλητήριο.
• Η θεραπεία ποικίλει αλλά υπάρχει περίπτωση να μην έχει δηλητηριαστεί παρά να έχει επιληπτική κρίση,ή γαστρεντερίτιδα κτλ.
• ΜΗΝ του χορηγείτε εμετικό πρακτικό ξύδι-λάδι.Το 50% πεθαίνουν από την αναρρόφηση στους πνεύμονες.
• Κρατάτε πάντα μαζί σας στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι Φαρμακείο με τα απαραίτητα
• Μην πανικοβληθείτε! Μείνετε ψύχραιμοι για να το βοηθήσετε.

Πηγή: cyclades24.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.