Έντονα καιρικά φαινόμενα από την «Ευρυδίκη» – Απίστευτο μπουρίνι στο Πικέρμι (βίντεο)


Έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες πλήττουν αυτή την ώρα την Αττική στο πλαίσιο του φαινομένου «Ευρυδίκη» που θα επηρεάσει η χώρα μας το πενθήμερο Δευτέρα με Παρασκευή.


Οι ουρανοί, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, άνοιξαν στη Ραφήνα (ΕΔΩ), αλλά η «Ευρυδίκη» έκανε το πέρασμα της και από το Πικέρμι.

Η ξαφνική καταιγίδα σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα δημιούργησαν προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

«Μας πήρε και μας σήκωσε κυριολεκτικά», μας ανέφεραν αναγνώστες του iRafina.gr.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα η Ευρυδίκη θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες επηρέασαν αρχικά την Δυτική και Νότια Ελλάδα, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής (14-16/11) διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει ότι έως την Πέμπτη 15 /11 θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο.


Διαβάστε επίσης