Γ. Χαχολάκης: «Τριγλία & Θύελλα αν είχαν ενωθεί, ο τόπος μας θα θαύμαζε μια ομάδα σε πολύ μεγαλύτερη κατηγορία»

Είναι ο άνθρωπος που βρέθηκε στο ποδοσφαιρικό επίκεντρο της Ραφήνας τις τελευταίες ημέρες. Το όνομα του “έπαιζε” παντού και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της ομάδας της Τριγλίας τις τελευταίες δεκαετίες.

Είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως πρόεδρος, είτε ως παράγοντας. Μετά τον “τυφώνα” των εξελίξεων ο αντιπρόεδρος – πλέον – Γιώργος Χαχολάκης μιλάει για πρώτη φορά για όλα όσα έγιναν, αλλά και όσα πρέπει να γίνουν.

Εκτός από “ποδοσφαιράνθρωπος” όμως είναι και δημοτικός σύμβουλος και δεν αφήνεις τέτοια ευκαιρία για δημοσιογραφικό “γκολ” να πάει χαμένη.

Φαίνεται να πέρασε η “φουρτούνα” για την Τριγλία. Πώς μπορεί να αποφευχθεί παρόμοια περιπέτεια στο μέλλον;

Βρίσκομαι στη διοίκηση της ομάδας μας από το 1997 και ήταν η πρώτη φορά πέρσι που υπήρξαν προβλήματα διοικητικά. Ευθύνη για αυτά φέρουμε όλοι όσοι αναμιχθήκαμε και δεν προλάβαμε να σταματήσουμε τέτοιες καταστάσεις. Ήταν όπως το λέτε, μια “φουρτούνα” που δημιούργησε το φαινόμενο από τη μια η ομάδα να πρωταγωνιστεί και να έχει μια πετυχημένη βαθμολογικά χρονιά και από την άλλη το τελείωμα αυτής να την βρίσκει χωρίς ούτε έναν παίκτη! Νομίζω ότι το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι δεν υπήρχε σεβασμός μεταξύ των προσώπων που συμμετείχαν στην διοίκηση καθώς και αγνωμοσύνη για το τι έχουν προσφέρει κάποια άτομα στην ομάδα για να βρίσκεται εδώ που βρίσκεται.

Επειδή ζήσατε λεπτό προς λεπτό το “θρίλερ” των συζητήσεων τι θεωρείτε “καταλύτη” στο αίσιο τέλος;

Θεωρώ ότι υπερίσχυσε το κοινό στοιχείο που έχουμε όλοι μας. Η αγάπη για αυτή την ομάδα, με αποτέλεσμα να βρεθούμε πάλι ενωμένοι μέσα από αμοιβαίες εξηγήσεις, αποβλέποντας μόνο στο καλό αυτής της ομάδας πέρα από οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις και εγωισμούς! Έγιναν λάθη και μέσα απ αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να μαθαίνουμε έτσι ώστε να μην ξανά γίνουν ποτέ.

Η ομάδα έχει ανάγκη τους πάντες κ πραγματικά κάνω έκκληση σε όλο τον κόσμο της Ραφήνας να στέκεται δίπλα της αφού είναι η μεγαλύτερη αθλητική δύναμη από τότε σχεδόν που υπάρχει η πόλη μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετούμε και να σεβόμαστε την ιστορία αυτής της ομάδας και αυτό θα κάνουμε. Καταλύτης ήταν η αγάπη όλων για την ομάδα.

Υπάρχει περίπτωση να “έχουν μπει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί” και κάποια στιγμή να υπάρξει ξανά πρόβλημα;

Δεν υπάρχει τίποτα πια που να μας χωρίζει. Θεωρώ ότι τα “φαντάσματα” πήγαν σε άλλες πολιτείες.

Τι εύχεστε στον νέο πρόεδρο της ομάδας Μάριο Διαγγελάκη;

Ο Μάριος είναι νέο παιδί στη διοίκηση με βαρύ όνομα για την ιστορία της Τριγλίας αφού και ο πατέρας του είχε διατελέσει πρόεδρος, την εποχή μάλιστα που ήμουν ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος πως κι αυτός έχει την ίδια αγάπη και όραμα που είχαν όλοι οι προηγούμενοι. Είμαστε εδώ μαζί του για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε. Του εύχομαι πάνω απ όλα να είναι υγιής και να μπορεί να προσφέρει για πολλά χρόνια ότι καλύτερο μπορεί.

Τι προέχει στην ομάδα εν όψει και της προετοιμασίας των παικτών γιά τη νέα σαιζόν;

Προέχει – αφού βρήκαμε πιστεύω τον καλύτερο προπονητή της κατηγορίας τον Κώστα Ψυρόπουλο- να φτιάξουμε ένα νέο ρόστερ με νέους αλλά και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Να τους δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα άκρως ανταγωνιστική.

Για ποια πράγματα είστε υπερήφανος σε όλη την πορεία σου στην Τριγλία από παίκτης, μετά πρόεδρος και σήμερα αντιπρόεδρος;

Είμαι υπερήφανος γιατί αισθάνομαι ότι συμμετείχα ενεργά στις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας αυτής της ομάδας. Υπήρξα ποδοσφαιριστής όταν για πρώτη φορά στην ιστορία μας το 1988 ανεβήκαμε σε εθνική κατηγορία, όπως επίσης υπήρξα πρόεδρος όταν το κάναμε για δεύτερη φορά και φτάσαμε στην τρίτη εθνική. Εγώ θα την υπηρετώ από όποια θέση κι αν βρίσκομαι ακόμη και σαν απλό μέλος αφού η Τριγλία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου.

Είναι μύθος ή σκληρή αλήθεια ότι οι ομάδες παίρνουν τίτλους ή παραμένουν σε υψηλές κατηγορίες κυρίως με την οικονομική ευμάρεια που διαθέτουν;

Το οικονομικό είναι ένα σημαντικό κομμάτι ακόμη και για μια ερασιτεχνική ομάδα αφού τα έξοδα στην τρίτη εθνική είναι τεράστια. Παρόλα αυτά η ιστορία μας έχεις δείξει ότι ομάδες με οικονομική ευμάρεια είχαν χειρότερη πορεία από ομάδες που δεν ήταν εύπορες, αλλά είχαν σωστό προγραμματισμό καλή διαχείριση, πολύ μεράκι και γνώση. Η Τριγλία κατάφερε και πήρε τίτλους, φτάνοντας σε υψηλή κατηγορία μέσα από τη σκληρή δουλειά και όχι μέσα από μεγάλες οικονομικές απολαβές παικτών που θα έρχονταν για έναν χρόνο.

Πιστεύετε στο χρονοβόρο “χτίσιμο” ομάδων με βάση τις Ακαδημίες ή στις πορείες – “πυροτέχνημα” με έμπειρους “μισθοφόρους”;

Αυτό ακριβώς έκανε η Τριγλία τα τελευταία 15 χρόνια με εξαίρεση την προηγούμενη χρονιά! Βασιζόταν σε παιδιά από τις ακαδημίες της και καλούς παίκτες γειτονικών περιοχών μας. Το “πείραμα” με παίκτες που έρχονται γιά έναν χρόνο είναι παντελώς αποτυχημένο..

Το ερώτημα που απασχολεί σχεδόν όλους τους φιλάθλους και παράγοντες της Ραφήνας είναι “μπορεί να γίνει ένωση των δύο ομάδων της πόλης”;

Το θέμα της συνένωσης το έχω επισημάνει τουλάχιστον πριν από δέκα χρόνια! Νομίζω ότι η Θύελλα – αν δεν κάνω λάθος ήταν στο β’ τοπικό. Είχα εκφράσει την άποψη και την εκφράζω και τώρα ότι είναι πολυτέλεια για έναν δήμο με το μέγεθος της Ραφήνας να έχει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Ιδιαίτερα όταν διοικούν τις ομάδες άνθρωποι που είναι μεταξύ τους φίλοι – ακόμη και συγγενείς.

Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες διαθέτουν στελέχη που αν είχαν ενωθεί, ο τόπος μας θα θαύμαζε μια ομάδα σε πολύ μεγαλύτερη κατηγορία. Έχω κάνει δύο προσπάθειες συνένωσης, στην πρώτη μάλιστα είχε συμμετάσχει και ο νυν δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης που ήταν αντιπρόεδρος τότε στην ομάδα. Η δεύτερη έγινε πριν τέσσερα χρόνια βγαίνοντας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μακάρι κάποια στιγμή να επιτευχθεί. Φαντάζομαι ο περισσότερος κόσμος της Ραφήνας ότι το επιθυμεί.

Πήρατε περισσότερες χαρές ή πίκρες από τη ζωή σας στην ομάδα της Τριγλίας;

Οι χαρές όλα αυτά τα χρόνια ήταν τόσες πολλές που πραγματικά έσβηναν οποιαδήποτε άτυχη στιγμή.

Πώς ονειρεύεστε την ποδοσφαιρική Ραφήνα σε πέντε χρόνια;

Ονειρεύομαι να υπάρχουν αντάξιες γηπεδικές εγκαταστάσεις της ιστορίας αυτών των ομάδων. Ήταν ντροπή να παίζει η Τριγλία όλα αυτά τα χρόνια σε εθνικές κατηγορίες σε αυτό το γήπεδο. Όταν θα φτιαχτούν σύγχρονες εγκαταστάσεις είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα βρίσκεται πάντα σε μεγάλες κατηγορίες.

Αν σας ρωτούσε ένα παιδί 5,6 ετών “τι είναι το ποδόσφαιρο;” τι θα του απαντούσατε;

Το ποδόσφαιρο για ένα παιδί είναι ψυχαγωγία πάνω απλά κι έτσι πρέπει να το βλέπει στις ηλικίες αυτές. Μπαίνοντας σιγά σιγά στο περιβάλλον μιας ομάδας μαθαίνει να κοινωνικοποιείται. Μαθαίνει τι σημαίνει ομαδικότητα, πως για να κερδίσει κάτι πρέπει να κοπιάσει κ να παλέψει , να διεκδικεί και να μη το βάζει κάτω με αποτέλεσμα να αποκτά σημαντικά εφόδια που θα τον βοηθήσουν στην μετέπειτα ζωή του.

Αν μπορούσατε να γυρίσετε τον χρόνο πίσω, ποιό ματς θα θέλατε να ξαναπαίξετε ως ποδοσφαιριστής;

Ένα ματς με είχε στιγματίσει. Το 1987 βρεθήκαμε στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΑ με αντίπαλο την Πεύκη τον όποιον χάσαμε στα πέναλτι. Νομίζω ότι όσες φορές και να ξανά παίζαμε δεν θα το χάναμε! Γι αυτό όμως το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο και συναρπαστικό άθλημα.

Να φύγουμε λίγο από το ποδόσφαιρο. Σε ποιά Ραφήνα θα προτιμούσατε να ζείτε ως κοινωνία: της δεκαετίας του 1980 ή τη σημερινή;

Νομίζω ότι η δεκαετία του 80 ήταν, κατά γενική ομολογία, η πιο όμορφη και ρομαντική δεκαετία. Ήταν εποχή που η Ραφήνα μας ήταν από τα πιο ωραία παραθεριστικά κέντρα. Είχε 4 ξενοδοχεία και 3 κάμπινγκ με πολύ τουρισμό. Παρ όλα αυτά είναι ακόμη η πόλη μας που μεγαλώσαμε και αγαπάμε!

Για να γίνει ένα μέρος πόλος έλξης χρειάζεται να έχει υποδομές. Παραλιακά μέτωπα ( όχι πάρκινγκ) όμορφοι πεζόδρομοι με ωραία μαγαζάκια, πλατείες, παιδικές χαρές, ποδηλατόδρομοι, χώροι πεζοπορίας σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα τελευταία χρόνια είχαμε μείνει πολύ πίσω , πιστεύω όμως ότι σιγά σιγά αρχίζει και η δίκη μας πόλη να αλλάζει μορφή.

Αυτή η πρωτόγνωρη γιά τα πρότυπα δημοτικής διοίκησης Πιστικίδη – Μπουρνού πιστεύετε ότι “έπιασε” ή δεν πρέπει να επαναληφθεί;

Η σύμπραξη έχει δείξει μέχρι τώρα ότι έχει θετικά αποτελέσματα. Η ισχύς εν τη ενώσει. Θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα συνεχιστεί μέχρι τέλους της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής. Πιστεύω και βλέπω ότι μπορεί να επαναληφθεί.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της εφημερίδας μας “όχι άδεια έδρανα” πόσο σας ενοχλεί και ως σύμβουλο και ως πολίτη η συχνή εικόνα με τις πολλές άδειες καρέκλες στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου;

Παρουσιάζεται το φαινόμενο ορισμένοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να απέχουν πολύ συχνά, ίσως γιατί νοιώθουν απογοητευμένοι που δεν είναι στη συμπολίτευση. Είναι όντως άσχημη εικόνα, αλλά δεν θέλω να επικρίνω κανέναν συνάδελφο του δημοτικού συμβουλίου.

Επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Τριγλίας. Αν έπρεπε να επιλέξετε μόνο μία ιδιότητα ποια θα ήταν;

Επιχειρηματίας έγινα γιατί μου αρέσει να δημιουργώ. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου αλλιώς. Άλλωστε υπήρξα και υπάλληλος του ΟΤΕ κι έτσι μπορούσα να συγκρίνω.

Η Τριγλία είναι η μεγάλη μου αγάπη και όσο αντέχω θα την υπηρετώ!

Στον δήμο βρέθηκα γιατί πραγματικά αγαπώ τον τόπο μου και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω, ώστε να κάνουμε τη Ραφήνα μας άξια να κατοικούν οι άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “ανατολική ακτή” – Συνέντευξη: Αργύρης Κωστάκης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.