Μάνος Τσαλιαγκός & υιός: Όταν το μήλο έπεσε κάτω από τη… μηλιά!


Είναι γνωστή η φράση για τα παιδιά που ακολουθούν τα χνάρια του μπαμπά ή της μαμάς. Στην προκειμένη περίπτωση κολλάει γάντι!


Ο Μάνος Τσαλιαγκός είναι υπεύθυνος του κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στη Ραφήνα και το Πικέρμι και την αγάπη του για τον εθελοντισμό, το περιβάλλον, την φύση, την μετέφερε και στον γιό του τον Τάκη, ο οποίος είναι 15 ετών.

Για να είμαστε πιο ακριβείς δεν γνωρίζουμε αν ο μικρός «κόλλησε» από τον πατέρα του το… μικρόβιο του εθελοντισμού, ή αν έγινε το αντίθετο: ο μπαμπάς προσπάθησε να τον μυήσει σ αυτό που λέμε προστασία του περιβάλλοντος. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι ίδιο.

Ο Τάκης ήδη έδωσε το «παρών» στην άσκηση που έγινε προ ημερών στην διπλή εκπαίδευση που έγινε στους εθελοντές του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου στο πλαίσιο της καλύτερης αντιμετώπισης της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την 1η Μαίου.

Η ΕΘΟΡΠ συνεχίζει να προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αντιπυρική περίοδο, η οποία ξεκίνησε από την 1η Μαΐου. Άλλωστε η μεταφορά γνώσεων και εμπειριών από τους παλιότερους σε συνάρτηση με την αγάπη για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο είναι πολύτιμη για τους νέους.

Κι αυτό είναι το ενθαρρυντικό: Ότι βλέπουμε νέα παιδιά να μαθαίνουν πράγματα και να μπαίνουν στην φιλοσοφία των μπαμπάδων του, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, την εθελοντική προσφορά, την αγάπη για την φύση και την βοήθεια που προσφέρουν στην πόλη, στον συνάνθρωπο. Όπως ο Μάνος και ο Τάκης υπάρχουν κι άλλοι πιτσιρικάδες που ως… μήλα έχουν πέσει κάτω από τις μηλιές!

Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή 21 Μαΐου συνεχίζεται η Εκπαίδευση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας – Πικερμίου στις 10 το πρωί στο Οχυρό Ραφήνας. Εννοείται ότι όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει την εκπαίδευση.

 

Δείτε επίσης
iRafina