Όλα όσα έγιναν στην εσπερίδα για τους πρόσφυγες στη Ραφήνα (φωτό & βίντεο)


Με πρωτοβουλία της ηλεκτρονικής εφημερίδας kirkinews.gr, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης εσπερίδα μ ε θέμα ως θέμα: «ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση από για τους σχεδιασμούς σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Προσφύγων στις Κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Βασίλης Παπαδόπουλος γενικός γραμματέας μεταναστατευτικής πολιτικής και ο Σμήναρχος Δημήτρης Παντελάτος ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Αγγελική Ραγκούση της ενημερωτικής ιστοσελίδας kirkinews.gr.

Μέρος στην συζήτηση, που δεν έλειψαν και οι εντάσεις, μικρές είναι η αλήθεια, πήραν και οι Δημήτρης Λουκάς Δήμαρχος Λαυρεωτικής , Ηρακλής Γκότσης πρόεδρος της ΠΕΔΑ, και οι Αμαλία Τόκα, Ευάγγελος Μαυρουδής και Ανδρέας Βασιλόπουλος δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως και κάτοικοι οι οποίοι διατύπωσαν ερωτήσεις που απαντήθηκαν κυρίως από τον κ. Παπαδόπουλο,  από τον κ. Παντελάτο και τον κ. Πιστικίδη.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Τοποθετήθηκε από τον ΟΛΡ η ράμπα για τα ΑΜΕΑ στην κεντρική παραλία (φωτό)

Εντύπωση και ένταση προκάλεσε η απουσία της Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη, επιστολή της οποίας ανέγνωσε η κα. Ραγκούση, όπως επίσης και ο μικρός σχετικά αριθμός πολιτών που παρακολούθησαν στην εκδήλωση με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να είναι κάτοικοι της περιοχής Περιβολάκια που βρίσκονται οι κατασκηνώσεις.

Η διάρκεια της εσπερίδας ήταν περίπου δύο ώρες και συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό πρόβλημα, πως αντιμετωπίζεται από την πολιτεία, θέματα που αφορούν τις υποδομές του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου που θα υποδεχθεί περίπου 200 άτομα, μονογονεϊκες οικογένειες και παιδιά, θέματα ασφάλειας και πυροπροστασίας αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν την περιοχή Περιβολάκια όπως οι δασικοί χάρτες.

Δείτε ακόμα:  Iστορικής σημασίας συνάντηση για το Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος για την υλοποίηση της επένδυσης της Microsoft (φωτό)

Δείτε βίντεο με τις ομιλίες και τις ερωτήσεις των κατοίκων:

Αρχική Ομιλία Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη

Ανάγνωση επιστολής Δημάρχου Ζωγράφου

Αρχική ομιλία Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου

Ομιλία κ. Βασίλη Παπαδόπουλου Γεν. Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ομιλία Σμηνάρχου Δημήτρη Παντελάτου

Ερωτήσεις κατοίκων και απαντήσεις

Ομιλία Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά

Δευτερολογία Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη

Ομιλία προέδρου ΠΕΔΑ Ηρακλή Γκότση

Ομιλία Δημ. Συμβούλου Αμαλίας Τόκα

Ομιλία Δημ. Συμβούλου Ευάγγελου Μαυρουδή

Ομιλία Δημ. Συμβούλου Ανδρέα Βασιλόπουλου

Δευτερολογία Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου

Δείτε ακόμα:  Οριστικό! Μάσκες τέλος στους εσωτερικούς χώρους - Τι αλλάζει σε Σούπερ Μάρκετ, πλοία, αεροπλάνα, καταστήματα

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, Αντώνης Παλπατζής, Παναγιώτης Καλφαντής, Δήμητρα Τσεβά και Γιώργος Κοκκόλης, η βουλευτής της ΝΔ Γεωργία Μαρτίνου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μισοκοίλης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπάμπης Ζαφειρόπουλος και Κωνστ. Παροικάκης, ο γραμματέας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Κωνστ. Φούκας, ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτ. Καλαντζής, η κα. Χριστίνα Παναγιώτου πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας, Βλαδίμηρος Καϊσερλόγλου πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ραφήνας, η Ιφιγένεια Βαρδοπούλου από το Μελτέμη, ο τοπικός ιστορικός και ερευνητής Δημήτρης Μακρής, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ραφήνας Αντωνία Δημητρίου, πρόεδροι και μέλη των συλλόγων της περιοχής.

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1750270808585101.1073742347.1507274772884707&type=1&l=4ebb5bbe16]