Προσοχή! Απάτη με τηλεφωνικές κλήσεις – Θύματα και στη Ραφήνα;


Σας ενημερώσαμε για το πως προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες επιτήδειοι, με κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (SMS) από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού.

Το απόγευμα μάθαμε πως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γράψαμε, προσπάθησαν να εξαπατήσουν ραφηνιώτες. Πρόκειται για αναπάντητες-ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις (SPAM ), από άγνωστους αριθμούς υψηλής χρέωσης του εξωτερικού, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά κανόνα μεταμεσονύχτιες ώρες ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες, σημειώνει η ΔΔΗΕ. Σύμφωνα με καταγγελίες, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960, αντίστοιχα.

Ευτυχώς που ένα ραφηνιώτης την… ψυλλιάστηκε και δεν τσίμπησε. Τον κάλεσαν δυό φορές μάλιστα από τον αριθμό +9601212449. Έψαξε τον αριθμό και διαπίστωσε πως είναι από κάποιο server, που κάνει αναπάντητες, τους καλείς και σε χρεώνουν τρελά ποσά! Προφανώς κι άλλοι συντοπίτες μας θα έλαβαν τέτοιες κλήσεις, γι αυτό προσέξτε πάρα πολύ μην είσαστε κι εσείς θύματα αυτής της απάτης.

Η ΔΔΗΕ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Διαβάστε επίσης