Προσοχή! Χάκερ αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εμπορίου μετά τη σύλληψη του 20χρονου από την Λάρισα που σήκωνε χρήματα από τραπεζικές καταθέσεις τρίτων.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espesso στο «σκοτεινό διαδίκτυο» βρίσκονται προς πώληση χιλιάδες ονόματα πολιτών μαζί με τα pin των πιστωτικών ή και χρεωστικών καρτών τους. Όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια Λάρισας, μετά τη σύλληψη του 20χρονου ακολούθησε έρευνα που έδειξε ότι ο νεαρός είχε αγοράσει στοιχεία δύο Ελλήνων από το «σκοτεινό διαδίκτυο».
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα δεδομένα αυτά πωλούνται από μόλις 8 έως 20 δολάρια.
Συγκεκριμένα, ο νεαρός από τη Λάρισα φέρεται ότι πήρε αντί συνολικά 40 δολαρίων τα δεδομένα μιας 30χρονης από τη Θεσσαλία και ενός 36χρονου από τον Πειραιά και κατηγορείται ότι προέβη σε συνολικά 20 ηλεκτρονικές συναλλαγές ύψους 4.000 ευρώ, μέσα σε μόνο μία εβδομάδα.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, με την κάρτα της γυναίκας από τη Θεσσαλία αγόρασε, αναλώσιμα υπολογιστών και έναν φορητό υπολογιστή.
Τόσο η γυναίκα όσο και ο Πειραιώτης έκαναν άμεσα καταγγελίες στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να αρχίσει έρευνα.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν γρήγορα να εντοπίσουν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» τα ίχνη του 20χρονου Λαρισαίου αλλά και την ιστοσελίδα στην οποία περιέχονται προς πώληση τα στοιχεία 127.000 καταθετών από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους και δεκάδων Ελλήνων πολιτών.
www.newsbomb.gr

Δείτε επίσης
iRafina