Προσοχή! Τσουνάμι πλαστών χαρτονομισμάτων σε Σπάτα, Παλλήνη και άλλες περιοχές της Αν. Αττικής

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι επιχειρηματίες αλλά και οι καταναλωτές στη διακίνηση χαρτονομισμάτων ευρώ αφού τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν πληθύνει επικίνδυνα τα κρούσματα πλαστών τραπεζογραμματίων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τραπεζικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν την κυκλοφορία δεκάδων πλαστών χαρτονομισμάτων των 20 και των 50 ευρώ σε περιοχές όπως τα Σπάτα, η Βουλιαγμένη, η Ανάβυσσος, το Μαρκόπουλο και η Παλλήνη.

Στις πλείστες περιπτώσεις ανυποψίαστοι πολίτες πήγαιναν να καταθέσουν σε ΑΤΜ χρήματα από εισπράξεις δραστηριοτήτων τους και διαπίστωσαν με έκπληξη ότι κάποια από αυτά κατακρατούνταν από τα μηχανήματα ως πλαστά.

Μόνο σε τράπεζες της Αρτέμιδας διαπιστώθηκαν 3 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και άλλα τόσα των 20 σε διάστημα λίγων ωρών ενώ πλαστά 20άρικα και 50άρικα εντοπίστηκαν και στη Βουλιαγμένη αλλά και στην Ανάβυσσο καθώς και στην περιοχή της Παλλήνης.

Ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθούν ζημιές και για επιχειρηματίες και για καταναλωτές είναι να χρησιμοποιούνται σχολαστικά τα μηχανάκια που πιστοποιούν τη γνησιότητα των χαρτονομισμάτων αφού οι παραχαράκτες εκμεταλλεύονται κυρίως αυτές τις ημέρες αιχμής σε καλοκαιρινούς προορισμούς για να αποκομίσουν σημαντικότατα κέρδη διοχετεύοντας τα πλαστά τραπεζογραμμάτια οπουδήποτε!

notioanatolika.gr

Διαβάστε επίσης