Ψήφισαν για το Ρέμα της Ραφήνας, με το… βλέμμα στη Μάνδρα! (video με όλες τις τοποθετήσεις)

Η συζήτηση για τη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Οριοθέτηση – Διευθέτηση Ρέματος Ραφήνας» έγινε με το βλέμμα στη Μάνδρα και τα είχε όλα!

Καβγάδες, εντάσεις, κόντρες και φυσικά διαφορετικές απόψεις. Ένθεν και ένθεν…

Ο πρώτος που μίλησε ήταν ο Δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς: «Σήμερα είναι από τις πιο σημαντικές μέρες για τον δήμο μας», είπε και συνέχισε: «Η Δημοτική Αρχή αυτή είναι η τέταρτη φορά που περνάει παρόμοιο θέμα (βλ. Βαλανάρη, κτλ) δείχνοντας πόσο ενδιαφέρεται για να μην συμβούν περιστατικά που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να θρηνήσουμε θύματα. Σαν Δημοτική Αρχή θα κάνουμε προτάσεις ώστε να βελτιωθεί αυτή η μελέτη και όχι να απορριφτεί».

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καλφαντής για να μιλήσουν μετά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αντώνης Κοτσώνης και οι δύο μελετητές οι Σπύρος Μίχας και Σπύρος Παπαγρηγορίου.

Αντ. Κοτσώνης «Είναι μία πολύ σημαντική μελέτη, θα ξεπεράσει τα 100.000.000 ευρώ (με διεθνή διαγωνισμό), έχουμε τους καλύτερους μελετητές που ασχολούνται με το αντικείμενο. Έχουμε ενσωματώσει όλες τις προδιαγραφές και τις παρατηρήσεις που είχαν σημειωθεί στις προηγούμενες μελέτες που δεν είχαν εγκριθεί».

Σπύρος Μίχας: «Το βασικό ερώτημα σήμερα είναι ποιοι είναι οι κίνδυνοι για πλημμύρα και ποιες περιοχές κινδυνεύουν. Η μελέτη αυτή είναι παροχής σχεδιασμού 50 ετών. Δεν θα υπάρχει εκβάθυνση στην εκβολή. Μετά την γέφυρα της Αρίωνος είναι το πιο στενό τμήμα που έχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Όλα τα γεφύρια σε όλο το μήκος (πλην της Κέννεντυ) αποκαθίστανται. Το φράγμα ανάσχεσης βρίσκεται στο μοναστήρι της Αγ. Φιλοθέης (περιοχή Σπάτων). Αυτό το φράγμα θα κατασκευαστεί σε 2η φάση στην περίπτωση που χρειαστεί»

Σπύρος Παπαγρηγορίου: «Η μελέτη αυτή ξεκίνησε προκειμένου η περιβαλλοντολογική διάσταση να ενσωματωθεί από την αρχή».

Στη συνέχεια έκαναν ερωτήσεις οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι συλλόγων. Απαντήσεις έδωσαν ο κ. Καλφαντής και οι μελετητές.

Δείτε σε βίντεο τις ερωτήσεις που κατέθεσαν Σύλλογοι και κάτοικοι. Παρουσιάζονται με την σειρά που πήραν τον λόγο η κα. Βασιλικού, ο κ. Ταρναράς, η κα. Βροντή, η κα. Τερζοπούλου και ο κ. Λαζαρής.

Στην συνέχεια ακολούθησαν, μετά από εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Τσαλαπατάνη η οποία έγινε δεκτή, τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των Συλλόγων. Παρουσιάζονται με την σειρά που πήραν τον λόγο οι κ.κ. Παρασύδης, Θεοδοσόπουλος, Χαλιώτης, Τερζοπούλου και Ρομποτή.

Ακολούθως τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι (αρκετοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τις απόψεις τους).

Επειδή δεν είμαστε «ειδικοί» τουλάχιστον όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα σας παραθέτουμε όλες τις τοποθετήσεις ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Τοποθέτηση Δημοτικού Συμβούλου Δαμιανού Φαφούτη

Τοποθέτηση πρ Αντιδημάρχου Γιώργου Κοκκόλη

Τοποθέτηση Δημοτικού Συμβούλου Μύρωνα Τσαγκαράκη

Τοποθέτηση Δημοτικού Συμβούλου Γεράσιμου Βουδούρη

Τοποθέτηση Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Βασιλόπουλου

Τοποθέτηση από την Δημοτική Σύμβουλο Αμαλία Τόκα

Τοποθέτηση Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Τσαλαπατάνη

Τοποθέτηση από την Δημοτική Σύμβουλο Σίσσυ Κατσούδα

Τοποθέτηση Χαράλαμπου Ζαφειρόπουλου

Τοποθέτηση Αντιδημάρχου Σάββα Αραπκιλή

Τοποθέτηση του τ. Δημάρχου και νυν Γεν. Γραμματέα του Δήμου Βασίλη Πιστικίδη

Τελική τοποθέτηση από τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς

Η Ψηφοφορία
Κατά: Ξηντάρας, Φαφούτης, Κατσούδα, Στέφου, Βασιλόπουλος, Τόκα,
«Ναι» ο Ζαφειρόπουλος γιατί είναι μία έντιμη στάση για να μην θρηνήσουμε ούτε έναν νεκρό, όπως είπε και επίσης «ναι» εκτός από την δημοτικά αρχή και ο Χρ. Τσαλαπατάνης.
Παρόντες 24
Κατά 6, υπέρ 18
Πέρασε κατά πλειοψηφία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.