Ραφήνα: Γέμισαν τα πάρκινγκ, οι δρόμοι και τα στενά! (φωτορεπορτάζ)


Είπαμε ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών και των παθών! Από τη μία όλοι φεύγουν για μπάνια, ξεκούραση και ντόλτσε βίτα και από την άλλη γέμισε η Ραφήνα αυτοκίνητα, κάθε μάρκα και κάθε χρώμα…

Κάναμε λοιπόν την βόλτα μας και είδαμε ότι πράγματι το πάρκινγκ στην πλαζ της Ραφήνας είναι γεμάτο από αυτοκίνητα, εκδρομείς δηλαδή που άφησαν τα Ι.Χ. τους να πάνε στα νησιά. Αυτοί είναι που προτίμησαν τη σίγουρη λύση. Άφησαν το αυτοκίνητο κι όταν επιστρέψουν με το καλό θα πάνε στο πάρκινγκ, κι από κει κι έπειτα θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Υπάρχει όμως και η άλλη «κατηγορία» που αφήνουν τα αυτοκίνητά τους έξω από το πάρκινγκ. Η διαφορά φυσικά είναι ότι δεν πληρώνουν τίποτα. Απλά δεν επιθυμούν την ασφάλεια και την ηρεμία, παρά θέλουν να το αφήσουν στο δρόμο.

 

Άλλοι πάλι προτιμούν την σιγουριά της γειτονιάς. Βρίσκουν μια γειτονιά που προσπαθούν κάποιοι δύσμοιροι να αφήνουν τα αυτοκινητά τους έξω από το σπίτι τους και ξυπνούν μια ωραία πρωία και βλέπουν παρκαρισμένα «ξένα» προς αυτούς I.X. Κι αυτό φυσικά το ανακαλύπτουν με τις μέρες. Που περνούν και το αμάξι παραμένει στη θέση του!

Πιο βολικά πάντως είναι για αυτούς που τα αφήνουν κοντά στο λιμάνι. Γύρω από τις πλατείες, στο κέντρο της πόλης. Να μην περπατάνε βρε αδελφέ!

Φυσικά υπάρχουν αυτοί που είναι οργανωμένοι και δεν παρατάνε τα αυτοκινητά τους όπου νάναι. Έρχονται βάζουν την κουκούλα ή στην χειρότερη βάζουν ηλιοπροστασία ώστε κάποια στιγμή που θα γυρίσουν με το καράβι να μην το χει «ψήσει» ο ήλιος! Να το πάρουν από τον δρόμο δροσερό…

Τέλος υπάρχει και το… μόνιμο πάρκινγκ, το ιδιωτικό αυτό που βρίσκεται δίπλα από το επίσημο της Χρ. Μάντικα και που κάθε σαββατοκύριακο, κάθε καλοκαίρι, κάθε χρόνο έχει μεγάλη κίνηση.

Διαβάστε επίσης