Ραφήνα: Τα πρώτα «σύννεφα» στη Δημοτική Αρχή


Τα πρώτα «σύννεφα» στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, εμφανίστηκαν χθες κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Μπορεί μέχρι σήμερα το μοντέλο διοίκησης Μπουρνούς – Πιστικίδης (όπως είναι σήμερα) ή Πιστικίδης – Μπουρνούς (όπως ήταν τα πρώτα δυόμιση χρόνια), να λειτουργούσε χωρίς απώλειες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως χθες δεν ψηφίστηκαν όχι ένα, όπως κάποιοι που δεν ήταν παρόντες αναφέρουν, αλλά δύο εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Η πρώτη, ας το πούμε διαρροή, έγινε κατά την διάρκεια της συζήτησης του ένατου θέματος που αφορούσε την  λήψη απόφασης περί αιτήματος παραχώρησης οικογενειακού τάφου (υπόθεση Σπ. Κυριάκη), όπου παρά την εισήγηση από την Αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Τσεβά να μην δοθεί οικογενειακός τάφος, κατά την συζήτηση τέθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μώρο, πρόταση να παραχωρηθεί ο οικογενειακός τάφος, κάτι που τελικά υπερψηφίστηκε με 12 ψήφους υπέρ και 11 κατά.

Και αν σε αυτό το θέμα μπορεί να πει κάποιος ότι επικράτησαν συναισθηματικοί λόγοι, δεν ισχύει το ίδιο για το δεύτερο θέμα που δεν μπόρεσε η Δημοτική Αρχή να περάσει από το Συμβούλιο, αυτό του δανείου για την επέκταση του Κοιμητηρίου, και μάλιστα μετά από αντι-πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Παλπατζή.

Όλα όσα συνέβησαν δεν έμειναν ασχολίαστα από τους δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης, όπως ο Γεράσιμος Βουδούρης και ο Μπάμπης Ζαφειρόπουλος, οι οποίοι ακόμα και στα θέματα τα οποία συζητήθηκαν μετά και φαινόταν ότι υπήρχε σύμπλευση, ρωτούσαν να μάθουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, αφού όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, «Σήμερα ψηφίζεται και ανάποδα».

Το τι μέλει γενέσθαι και αν τελικά θα υπάρξουν εξελίξεις στο εσωπαραταξιακό  μέτωπο της συμπολίτευσης, είναι κάτι που μόνο ο χρόνος θα δείξει. Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν μπορούμε από τώρα να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για το μέλλον!

Διαβάστε επίσης