Σεισμός στην Ραφήνα! «Nόμιζα ότι θα πέσει το σπίτι» – Τι λένε οι κάτοικοι


Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός σήμερα το πρωί, όχι μόνο στη Ραφήνα όπου ήταν το επίκεντρο αλλά και στις ευρύτερες περιοχές της Αττικής!


Όπως σας ενημερώσαμε στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και λογικό είναι οι ραφηνιώτες να νιώσουν πιο έντονα τα ρίχτερ.

Πιο συγκεκριμένα, το βρίσκεται σε οικόπεδο ανάμεσα στις οδούς Καλαβρύτων & Στρ. Γεωργίου Κονδύλη.

Το irafina.gr μίλησε με κατοίκους και ζήτησε να μας περιγράψουν πως ένιωσαν την στιγμή εκείνη που ο εγκέλαδος… χόρευε κάτω από τα πόδια τους ! «Ένιωσα ότι θα πέσει το σπίτι» μας είπε ο κυρ-Βασίλης και στο νού του έρχονταν μνήμες από παλαιότερους σεισμούς. «Ήταν σαν να ταρακουνήθηκε όλη η γή κάτω από τα πόδια μας¨συνέχισε, για να καταλήξει «Τρομάξαμε πολύ. Έκανε δυνατό θόρυβο, αλλά ευτυχώς αυτό κράτησε μερικά δευτερόλεπτα, γιατί αλλιώς…».

 

Ο σεισμός μεγέθους 3,1 Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και έγινε ιδιαίτερα αισθητός εκτός από το κέντρο της Ραφήνας, στους γειτονικούς δήμους και σε πολλές περιοχές της Αττικής. Μιλήσαμε και με άλλες περιοχής σε Νέα Μάκρη και Πικέρμι και μας είπαν ότι «όντως νιώσαμε ένα δυνατό κρότο και κουνηθήκαμε αισθητά, και μετά το αρχικό σοκ, συνειδητοποιήσαμε πόσο ισχυρός ήταν ο σεισμός».

«Εμείς φοβηθήκαμε πολύ» μας λέει κάτοικος του Ζούμπερι. «Μάλιστα επειδή έχουμε γνωστούς και φίλους στη Ραφήνα, επικοινωνήσαμε αμέσως για να μάθουμε αν είναι όλα καλά γιατί ανησυχήσαμε πολύ. Ευτυχώς κράτησε λίγα δευτερόλεπτα και δεν είχαμε απώλειες».

«Εμείς επειδή μένουμε στον τρίτο όροφο, κάθε φορά που χτυπάει ο Εγκέλαδος γίνεται αμέσως αντιληπτό» μας λέει η κ. Μαίρη, που μένει στον όροφο μιας σύγχρονης σχετικά πολυκατοικίας στη Ραφήνα, για να συμπληρώσει «βέβαια αυτή τη φορά ήταν τόσο θορυβώδης και τόσο πολύ αισθητός που τα χρειαστήκαμε, πραγματικά. Μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε και να ενημερωθούμε που ήταν το επίκεντρο και πόση ώρα κράτησε, είδαμε και πάθαμε. Τέλος πάντων ευτυχώς το μόνο που μας έμεινε είναι η τρομάρα που πήραμε, τίποτα παραπάνω!»>

Δείτε επίσης
iRafina