Σπάτα: Παρέμβαση σωματείων στο εκπτωτικό χωριό για συστηματική καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων

Παρέμβαση στο εκπτωτικό χωριό «McArthurGlen» στα Σπάτα θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 9 Δεκέμβρη έξι σωματεία μετά τις εκατοντάδες καταγγελίες εργαζομένων από το χώρο αυτό που αφορούν τη συστηματική καταστρατήγηση ωραρίου εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση από την εργοδοσία όλων των εθιμικών αργιών και το στόχο της εργοδοσίας, στο συγκεκριμένο χώρο, να λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Τα σωματεία είναι: ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού -Τουρισμού, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανώνυμων Εταιρειών & Γραφείων, το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Αττικής & Περιχώρων, το ΣΕΤΗΠ, όπως και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου των σωματείων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γεν. διευθυντή του συγκεκριμένου χώρου, «με αίτημα να σταματήσει αυτό το συνεχές ξεζούμισμα των χιλιάδων εργαζομένων στο χώρο αυτό. Είναι εργαζόμενοι και όχι σκλάβοι.

Η απάντηση του γεν. διευθυντή ήταν η εξής «στην Ευρώπη λειτουργούν κανονικά οι επιχειρήσεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας και δεν καταλαβαίνω γιατί εδώ να υπάρχει ειδικό εργασιακό καθεστώς και οι εργαζόμενοι να κουράζονται να εργαστούν».

Απαντάμε με μαζική παρέμβαση το Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 στο «McArthurGlen»».

902.gr

Διαβάστε επίσης