Το Οικονομικό Σκάνδαλο των 50 ευρώ ή αλλιώς πως οι «πουθενάδες» ψάχνουν δικαιολογία ύπαρξης

Οικονομικό σκάνδαλο τεραστίων (!) διαστάσεων ανακάλυψε η… «δημοσιογράφος» Αγγελική Ραγκούση της ιστοσελίδας kirkinews.gr.

Στο σκάνδαλο αυτό εμπλέκει και το iRafina.gr, το οποίο έχει λάβει από τον ΔΟΠΑΠ το τεράστιο ποσό των 800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για το 2016 ή αλλιώς το iRafina.gr έλαβε το σκανδαλώδες ποσό των 53,74 ευρώ (μετά την στρογγυλοποίηση) τον μήνα καθαρά!

Μετά την ανάρτηση της κ. Ραγκούση είναι θαύμα που ακόμα δεν μας έχει καλέσει ο οικονομικός εισαγγελέας για να καταθέσουμε, αν και με αγωνία περιμέναμε την κλήση του.

Μάλλον είναι τόσο υψηλή η επισκεψιμότητα της που θα πρέπει να του το στείλει ίσως με κάποιον άλλο τρόπο.

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι και να δούμε για όσους δεν γνωρίζουν, και θα πρέπει να είναι πολλοί, τι ανακάλυψε η δαιμόνια… «ρεπόρτερ».

1) Ανακάλυψε την Διαύγεια (πιθανότατα για πρώτη φορά στην καριέρα της, κατάφερε και μπήκε στην σελίδα που αναρτώνται όλα όσα έχουν να κάνουν με τους Δημόσιους Οργανισμούς, τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και τον ΔΟΠΑΠ)

2) Ανακάλυψε ότι ο ΔΟΠΑΠ δίνει χρήματα για να διαφημίσει τις εκδηλώσεις του

3) Ανακάλυψε ότι τα χρήματα αυτά τα δίνει σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Τι δεν ανακάλυψε όμως;

Δεν ανακάλυψε ή καλύτερα δεν αποκάλυψε ότι:

1) Από το 2014 μέχρι σήμερα, ο ΔΟΠΑΠ έχει δώσει χρήματα για διαφήμιση σε περισσότερα μέσα από τα έγγραφα που παρουσιάζει (τυχαίο;)

2) Ότι το kirkinews, αν και χαμηλής επισκεψιμότητας ( σύμφωνα με το εργαλείο μέτρησης επισκεψιμότητας ιστοσελίδων alexa.com το kirkinews βρίσκεται στην 15,909 θέση στην Ελλάδα ενώ το iRafina.gr στην 2,975, μια διαφορά δηλαδή 12,934 θέσεων που μεταφράζεται σε δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες ) είναι το μοναδικό τοπικό μέσο ενημέρωσης που έχει διοργανώσει μαζί με τον ΔΟΠΑΠ, με χρήματα δηλαδή του Οργανισμού και σε χώρους του Δήμου, εκδηλώσεις οι οποίες και προφανώς στοίχισαν χρηματικά στον Οργανισμό (τυχαίο;)

3) Ότι το kirkinews, δεν βρίσκεται για να καλύψει δημοσιογραφικά, καμία σχεδόν από τις εκδηλώσεις του Δήμου (τυχαίο;)

Για ποιο πράγμα προσπαθεί ανεπιτυχώς να πείσει;

Με ένα «πιασάρικο» τίτλο και με ένα κείμενο που δεν δείχνει απολύτως τίποτα, προσπαθεί να πείσει τον αναγνώστη ότι υπάρχει μέγα σκάνδαλο. Ο τρόπος για να το αποδείξει είναι το λιγότερο χυδαίος και αντισυναδελφικός όταν προβαίνει σε χαρακτηρισμούς του τύπου «φιλικών τοπικών ΜΜΕ», και ότι εκείνη είναι η μοναδική αδέκαστη κατά δήλωση της δημοσιογράφος της περιοχής.

Το παραμύθι όμως δεν έχει δράκο, αλλά βρίσκεται την σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και της μανίας καταδίωξης.

Τέλος αν νομίζει η κα. Ραγκούση ότι η σιωπή μας στοιχίζει 50 ευρώ το μήνα, μάλλον κάτι περισσότερο από μας θα ξέρει και την καλούμε αν μπορεί να το αποδείξει. Μέχρι τότε επιφυλασσόμεθα μέχρι το επόμενο «λαβράκι»

Δείτε επίσης
iRafina