Το YouTube δεν θα… πληρώνει πλέον κανάλια με λιγότερα από 10.000 views

Πριν από πέντε χρόνια το YouTube έδωσε την ευκαιρία πρακτικά στον καθένα να συνεργαστεί μαζί του, επιτρέποντάς του να ανεβάζει βίντεο στην πλατφόρμα και με αυτό τον τρόπο να κερδίζει χρήματα.

Αυτό το μοντέλο λειτουργίας δεν ωφέλησε μόνο τους YouTubers, που απέκτησαν έτσι μια επιπλέον πηγή εσόδων, ή έκαναν ακόμα και το χόμπι τους επάγγελμα, αλλά και την ίδια την υπηρεσία, φέρνοντας σε αυτή περισσότερο κόσμο σε μια κρίσιμη εποχή για το Internet.

Το κακό όμως είναι ότι έτσι δόθηκε και η ευκαιρία σε κάποιους… πονηρούς, να κερδίσουν χρήματα ανεβάζοντας περιεχόμενο που περιλαμβάνει πνευματική ιδιοκτησία άλλων, καπηλευόμενοι τη μεγάλη του απήχηση για προσωπικό τους όφελος.

Για παράδειγμα, πολλοί κοινοποιούν στο YouTube βίντεο που περιέχουν μουσική άλλων δημιουργών. Οι χρήστες, θέλοντας να ακούσουν το σχετικό τραγούδι, τα ανοίγουν και με αυτό τον τρόπο ο uploader κερδίζει ευκαιριακά χρήματα.

Για να καταπολεμήσει αυτό το φαινόμενο, το YouTube ανακοίνωσε μια αλλαγή στη λειτουργία του. Έτσι, από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να πάρει χρήματα από την υπηρεσία, παρά μόνο αν το YouTube κανάλι του έχει δεχτεί συνολικά πάνω από 10.000 επισκέψεις!

Οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι αυτό το μέτρο θα τους δώσει τον απαραίτητο χρόνο για να ελέγχουν λεπτομερώς κάθε account, για να σιγουρευτούν ότι αποτελεί μια έγκυρη και αυθεντική προσπάθεια.

Πηγή: gr.pcmag.com

Διαβάστε επίσης