Άνδρες τ΄ακούτε; Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

Η περιουσία της υπολογίζεται 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι η κληρονόμος της αμερικανικής αλυσίδας “Wal Mart” με 6.500 καταστήματα και 2,2 εκατομμύρια εργαζομένους σε 15 χώρες του πλανήτη. Η Κρίστι Γουόλτον θεωρείται σήμερα η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Η 59χρονη Κρίστι είναι η δισεκατομμυριούχος χήρα του Τζον Γουόλτον, ενός εκ των υιών του Σαμ Γουόλτον, ιδρυτή της εταιρείας πολυκαταστημάτων Wal-mart. Ο σύζυγός της που σκοτώθηκε το 2005 σε αεροπορικό δυστύχημα άφησε όλη την περιουσία του στην αγαπημένη του γυναίκα: 15,7 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία, σύμφωνα με το CNN, έφτασαν τα 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα σε διάστημα δέκα ετών.

richer women2

Γεννήθηκε το 1955, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Τρίνιτι του Σαν Αντόνιο στο Τέξας. Η ίδια δηλώνει φιλάνθρωπος αλλά και νοικοκυρά. Κανείς δεν γνωρίζει που και πότε γεννήθηκε, ποιο είναι το πατρικό της όνομα αλλά και ποιος είναι ο τόπος διαμονής της. Μετά το θάνατο του συζύγου της, πούλησε την έπαυλη στο Τζάκσον Χόουλ του Γουαϊόμινγκόπου όπου διέμεναν και εμφανίζεται επιλεκτικά σε εκδηλώσεις ανά τον κόσμο.

Η Kρίστι Γουόλτον ουδέποτε ασχολήθηκε ενεργά με την οικογενειακή επιχείρηση ενώ πεποίθηση της ίδιας αλλά και του συζύγου της ήταν ότι η ανταγωνιστικότητα ενός έθνους ενισχύεται βελτιώνοντας την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι δυο τους είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται κατακόρυφα όταν επένδυσαν στην εταιρεία φωτοβολταϊκών πάνελ “First Solar” με τις μετοχές της εταιρείας να παρουσιάζουν άνοδο 47% σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η ίδια είναι γνωστή για το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την δωρεά ενός αρχοντικού αξίας πολλών εκατομμυρίων σε ίδρυμα μαζί με επιχορήγηση 4 εκατομμυρίων δολαρίων για τα έξοδα συντήρησής του. Αν και φιλάνθρωπος, δηλώνει φανατική υποστηρίκτρια του αμερικανικού λόμπι όπλων και ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.