Αναβρασμός στη ΝΔ -Τι θα πει ο Σαμαράς απόψε, τι ζητούν οι δελφίνοι

Ακονίζουν μαχαίρια οι αμφισβητίες του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την επόμενη ημέρα, με στόχο την αλλαγή ηγεσίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που δείχνει ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο συνεδριάζει από νωρίς το μεσημέρι, αναμένοντας τα εκλογικά αποτελέσματα, αναγνωρίζει την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει ωστόσο ότι τα exit polls δεν είναι τα οριστικά αποτελέσματα. Επικαλούνται μάλιστα το exit poll της εταιρείας Κάπα Research, το οποίο μειώνει τη διαφορά των δύο μονομάχων σε 33,5%-28% και σε καμία περίπτωση δεν δίνει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διάγγελμα Σαμαρά απόψε, μετά το αποτέλεσμα
Ο Αντώνης Σαμαράς θα προβεί σε διάγγελμα απόψε για να τοποθετηθεί επί του εκλογικού αποτελέσματος και να κάνει πιθανότατα την πρώτη αυτοκριτική του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ. Αντίθετα, θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης της ΝΔ και θα είναι εκ νέου υποψήφιος όταν τεθεί θέμα ηγεσίας.

Τι ζητούν οι δελφίνοι του Σαμαρά
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, «καραμανλικοί» και «μητσοτακικοί» έχουν προχωρήσει ήδη τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα. Ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί και η ΝΔ να οδηγηθεί άμεσα σε Συνέδριο «ιδεών και θέσεων». Κατηγορούν τον πρώην πρωθυπουργό για «δεξιά στροφή» και σοβαρά επικοινωνιακά λάθη κατά την προεκλογική περίοδο. Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι προκρίνουν για μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, πρώην πρόεδρο της Βουλής.
Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, ανέφερε: «Εγώ δεν θα αμφισβητήσω τον Αντώνη Σαμαρά. Θα κινηθώ μόνο αν ο ίδιος παραιτηθεί ή αν μου το ζητήσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ».

Παπαμιμίκος εναντίον Λαζαρίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Ανδρέα Παπαμιμίκου, τονίζεται ότι οργανωτικά η ΝΔ κινήθηκε με επάρκεια, κυνήγησε την ψήφο πόρτα – πόρτα και κάλυψε όπου υπήρχαν κομματικά κενά.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο Γραμματέας του κόμματος διαφώνησε με την «στρατηγική του φόβου» και συγκρούστηκε γι αυτό το θέμα με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη που ήταν και ο υπέρμαχος της συγκεκριμένης επικοινωνιακής στρατηγικής.

O Αντώναρος «κράζει» στο twitter το Σαμαρά για την ήττα της ΝΔ

Με ένα σκληρό μήνυμα στο twitter Ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε την ήττα της Νέας Δημοκρατίας με ένα σκληρό μήνυμα στο twitter καταδεικνύοντας ως υπεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά

«Συντριπτική ήττα και πλήρης αποδοκιμασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς και όσων τις έκαναν σημαία της ΝΔ». Μάλιστα στη συνέχεια ανέβασε νέο σχόλιο υποστηρίζοντας πως η ΝΔ πρέπει να επιστρέψει στις καραμανλικές της ρίζες. «BACK TO THE ROOTS. Επιστροφή στις ρίζες. ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.