Αποκλειστικό Φωτορεπορτάζ: Όλες οι λακούβες – παγίδες στην παραλιακή από το Μάτι έως το Ζούμπερι

u03bbu03b1u03bau03bfu03cdu03b2u03b1

“Βομβαρδισμένος” μοιάζει ο παραλιακός δρόμος που συνδέει το Μάτι από τα σύνορα με τη Ραφήνα με τη Νέα Μάκρη! Το φωτορεπορτάζ της irafina.gr καταγράφει την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η λεωφόρος Ποσειδώνος στο συγκεκριμένο τμήμα που ανήκει διοικητικά στο δήμο Μαραθώνος.

lakouba2
Ιδιαίτερα όταν σκοτεινιάζει οι οδηγοί αυτοκινήτων και κυρίως μοτοσικλετών “παίζουν κορώνα – γράμματα” τη ζωή τους καθώς ορισμένες από τις λακούβες είναι κυριολεκτικά τεράστιες και αδύνατον να τις δει κάποιος στα σημεία που δεν υπάρχει καν δημοτικός φωτισμός.

Σε μία απ αυτές κοντά σε “τυφλή” στροφή στο ύψος των κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων στο Ζούμπερι, έχει τοποθετηθεί πρόχειρα μέσα της ένας κώνος, μήπως τύχει και τον δει έγκαιρα κάποιος οδηγός.

lakouba1

 

Λίγα μέτρα μακρύτερα στη μέση του οδοστρώματος η άσφαλτος έχει ανοίξει, σαν ρήγμα σεισμού, ενώ τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι αυτά στο πλαϊνό του οδοστρώματος, που θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες.

lakouba4

Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Μαραθώνα θα πρέπει να παρέμβουν αύριο το πρωί κιόλας πριν θρηνήσουμε θύματα από τροχαίο και αυτό το γράφουμε χωρίς καμία υπερβολή. Το Μάτι και το Ζούμπερι εδώ και δεκαετίες στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής θεωρούνται “ορφανές” παραθεριστικές περιοχές με λίγους μόνιμους κατοίκους και ιδιαίτερα τον χειμώνα είναι περιοχές – “φάντασμα”, που δεν τους δίνεται η πρέπουσα σημασία.

Θα προτείναμε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ που δεν καταγγέλλει αλλά δίνει λύσεις, γιατί αυτός είναι ο σκοπός της irafina.gr να είναι δίπλα στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη, στον δήμαρχο Ηλία Ψινάκη να κάνει μία βόλτα με το αυτοκίνητο του για να διαπιστώσει ο ίδιος τη σοβαρότητα του θέματος που φέρουμε στο φως της δημοσιότητας, και να δώσει άμεσα εντολή για να βρεθεί λύση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.