Απροστάτευτα παιδιά και ανήμποροι γονείς απέναντι στο διαδίκτυο

“Απροστάτευτα” στους διαδικτυακούς κινδύνους είναι τα παιδιά! Αν και οι μισοί και πλέον Ευρωπαίοι γονείς (52%) πιστεύουν ότι οι απειλές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο αυξάνονται διαρκώς (από το cyberbullying μέχρι το ακατάλληλο περιεχόμενο),…

μόλις ένας στους τρεις (36%) μιλάει στα παιδιά γι’ αυτές και τα συμβουλεύει.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International, σύμφωνα με την οποία ένας στους πέντε γονείς (21%) δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τα παιδιά του από τους διαδικτυακούς κινδύνους, παρότι το 28% έχει δει τα παιδιά του να αντιμετωπίζουν πραγματικές απειλές στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης ακατάλληλου περιεχόμενου, τυχαίων συζητήσεων με αγνώστους και του cyberbullying.

Δείτε ακόμα:  Πώς θα πειθαρχήσετε ένα παιδί – Δώστε προσοχή σε αυτούς τους κανόνες

Επίσης, οι μισοί (47%) φοβούνται ότι το Διαδίκτυο επηρεάζει με κάποιο τρόπο την υγεία και την ψυχολογία των παιδιών.

Ποσοστό 30% των γονιών αισθάνεται ότι δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω στο τι βλέπουν ή τι κάνουν τα παιδιά όταν είναι online ενώ σε ποσοστό 62% δεν μπαίνουν στον κόπο να μιλήσουν στα παιδιά τους για τις απειλές του Διαδικτύου.

Ακόμα και στην περίπτωση που λαμβάνουν μέτρα, αυτά επικεντρώνονται σε ενέργειες που μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικές: ενδεικτικά το 24% δηλώνει ότι ελέγχει το ιστορικό περιήγησης των παιδιών του, αν και το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς μπορεί να έχει ήδη γίνει σε αυτό το στάδιο. Σημειώνεται ότι 26% έχει εγκαταστήσει λογισμικό γονικού ελέγχου.

Δείτε ακόμα:  Πώς θα πειθαρχήσετε ένα παιδί – Δώστε προσοχή σε αυτούς τους κανόνες

Πηγή: news247