Γιάννης Πανούσης:Τέλος τα χημικά στις διαδηλώσεις

panousis

Μετά τον μερικό αφοπλισμό των αστυνομικών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης προχωράει και σε ένα ακόμη μέτρο που αλλάζει τη στρατηγική της αστυνομίας στις διαδηλώσεις.

Συγκεκριμένα τόνισε πως θα σταματήσει η χρήση χημικών καθώς όπως τονίζει: «Κάθε φορά που είχαμε διαδήλωση, άσκηση δηλαδή συνταγματικού δικαιώματος, ήταν σαν να είχαμε πόλεμο», για να συμπληρώσει, «χρειάζεται αστυνόμευση, αλλά όχι πόλεμος με χημικά και ασπίδες».

Επίσης επανέλαβε ότι «βασικό μας μέλημα η συμφιλίωση της αστυνομίας με τον πολίτη. Δεν απεμπολούμε τον βασικό ρόλο της αστυνομίας». Ο κ. Πανούσης αντιτάχθηκε και στην παρουσία αστυνομικών μέσα στα γήπεδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά θα τελειώσουν».

Σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση ανέφερε ότι ο «φράχτης στον Έβρο δούλεψε αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης» και υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση της χώρας να περιφρουρεί τα σύνορα, ωστόσο, σημείωσε «αν μπει, περάσει τα σύνορα, ένας άνθρωπος, θα έχει στέγη, τροφή, νοσοκομειακής περίθαλψη. Θα είναι ανθρώπινες οι συνθήκες, αυτό είναι πολιτισμός».

«Άοπλος αστυνομικός είναι κοινωνικός λειτουργός. Να έχεις όπλα αλλά να ξέρεις πότε το ανοίγεις, που το στρέφεις» απάντησε ερωτηθείς σχετικά με τα περί άοπλης αστυνομίας.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.