Δείτε πώς θα είναι το ίντερνετ σε 15 χρόνια

Τα προηγούμενα 15 χρόνια, το ίντερνετ άλλαξε δραστικά την καθημερινότητα και τις ζωές των ανθρώπων, πώς θα είναι όμως το διαδίκτυο σε 5, 10 και 15 χρόνια από σήμερα.
Σε 5 χρόνια αναμένεται όλος ο πληθυσμός του πλανήτη να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, όπως προέβλεψε ήδη από το 2013 ο διευθύνων σύμβουλος της Google Eric Schmidt.

Σήμερα στις ΗΠΑ το 87% των κατοίκων έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ το ποσοστό αυτό το 2006 ήταν 66%.

Στα χρόνια που έρχονται, ΜΚΟ και υπηρεσίες διαδικτύου θα εργαστούν ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στο ίντερνετ και το υπόλοιπο τμήμα του πληθυσμού.

Ενώ σήμερα πρόσβαση στο ίντερνετ έχουν υπολογιστές, laptops, smartphones, σε 5 χρόνια από σήμερα, πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχουν ψηγεία, πλυντήρια , πόρτες και άλλα αντικείμενα. Έτσι για παράδειγμα μπορεί το ψυγείο του μέλλοντος, που θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, να ειδοποιεί αυτόματα τον ιδιοκτήτη για το γάλα που τελειώνει, μέσω μηνύματος σε κάποιο smartphone.

Η πιο πάνω τεχνολογία, ονομάζεται “ίντερνετ των πραγμάτων” και αναμένεται να αναπυχθεί τόσο, ώστε από τα 1 δισ. αντικείμενα που ήταν συνδεδεμένα στο ίντερνετ το 2009, να φτάσουν στα 25 δισ. αντικείμενα το 2020.

Σε 10 χρόνια από σήμερα, οι άνθρωποι θα είναι τόσο στενά συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο, ώστε αναμένεται να δημιουργηθούν νέα “έθνη” από ανθρώπους που θα μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα.

Αποτέλεσμα των “εικονικών εθνών” θα έιναι να ελλαττωθεί η επίδραση των παραδοσιακών κρατών στους πολίτες εντός των συνόρων τους.

H Nicole Ellison, καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, προβλέπει ότι αυτή η συνδεσιμότητα θα κάνει τον κόσμο πιο ευαίσθητο. Έτσι, όπως σημειώνει, οι άνθρωποι του ανεπτυγμένου κόσμου θα νοιάζονται για αυτούς του αναπτυσσόμενου και αν έχουν πρόσβαση σε φαγητό, περίθαλψη, ποσιμο νερό και μόρφωση.

Σε 15 χρόνια από σήμερα, η διδασκαλία θα είναι πιο εύκολη από ποτέ, αφού όπως προβλέπει ο Matt Mead, επικεφαλής επενδύσεων της Nesta, οι δάσκαλοι θα μπορούν μέσω του διαδικτύου να διδάσκουν σε ψηφιακά σχολεία, δίνοντας την όποια πληροφορία στους μαθητές τους άμεσα, ενώ θα είναι πιο εύκολο να παραδίδονται και ιδιαίτερα μαθήματα.

Στο μέλλον, πολύ πιθανά η Γη δεν θα είναι ο μόνος πλανήτης με ίντερνετ, αφού ήδη σύμφωνα με τον George Dvorsky του io9, σχεδιάζεται έως το 2030 να υπάρχει ίντερνετ και στον πλανήτη Άρη.

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά η NASA έχει στα πλάνα της το διαπλανητικό ίντερνετ. Σε τεστ που έγινε το 2012 η Sunita Williams, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χειρίστηκε ρομπότ που βρίσκονταν στο έδαφος στην Γερμανία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.