Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου στο Γυμνάσιο Ραφήνας

Safe Internet

Επιμορφωτική Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο θα πραγματοποιηθεί στις 14/1/2015 στο Γυμνάσιο Ραφήνας. Οι εκπαιδευτικοί της Ανατολικής Αττικής μαζί με τους γονείς των μαθητών των σχολείων της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να ενημερωθούν για το μείζον θέμα του διαδικτύου και τους κινδύνους που κρύβει.

Όσοι θα συμμετέχουν στην ημερίδα με θέμα: «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου. Πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων» θα παραλάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τον διευθυντή του Γυμνασίου Ραφήνας Βασίλειου Χαρτζουλάκη.

Ομιλητές θα είναι η Κ. Αθανασίου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», ο Στ. Αλεβίζος, Ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού», η Γ. Μενούνου, Τεχν. Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Αν. Αττικής, ο Γ. Κοτζιάς, Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Αν. Αττικής και η καθηγήτρια του Γυμνασίου Ραφήνας Α. Σαμαρά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

18:00-18:30
Προσέλευση, Εγγραφές, Χαιρετισμοί

18:30-18:50
Κ. Αθανασίου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για παιδιά και εφήβους».

18:50-19:10
Στ. Αλεβίζος, Ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού», «μελέτη περίπτωσης παιδιού εθισμένου σε on line παιχνίδια».

19:10-19:30
Γ. Μενούνου, Τεχν. Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Αν. Αττικής, «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και στο σχολείο. Φίλτρα και συστήματα Γονεϊκού Ελέγχου».

19:30-19:50
Γ. Κοτζιάς, Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Αν. Αττικής, «Πρόληψη Διαδικτυακού Εκφοβισμού».

19:50-20:10
Α. Σαμαρά, καθηγήτρια Γυμν. Ραφήνας «παρουσίαση προγράμματος Α.Υ. για το Ασφαλές Διαδίκτυο και καταγραφή της συμπεριφοράς και των συνηθειών του μαθητικού δυναμικού του Γυμνασίου Ραφήνας κατά το σχολ. έτος 2013-2014».

20:10-21:00
Ερωτήσεις – Συζήτηση με τους συμμετέχοντες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.