Η “Θεωρία των Πάντων” στο Σινέ Αλίκη με τον Οσκαρικό Έντι Ρέϊντμεν

Πέντε μόλις μέρες μετά τη μεγάλη γιορτή των Όσκαρ, το “Σινέ Αλίκη” προβάλλει την ταινία που μας χάρισε τον θριαμβευτή στην κατηγορία α’ ανδρικού ρόλου.

Ο συγκλονιστικός Έντι Ρέιντμεν ενσαρκώνει ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, τον Στίβεν Χόκινγκ

Η ταινία “Η θεωρία των Πάντων” βασίζεται σε υλικό από το βιβλίο της πρώην συζύγου του, Τζέιν Χόκινγκ, “Traveling to Infinity: My Life with Stephen Hawking”, σε σκηνοθεσία του ήδη βραβευμένου με Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ MAN ON WIRE (2009), Τζέιμς Μαρς.

Στην ταινία, ακολουθούμε τον Στίβεν Χόκινγκ από το 1963, όπου σπουδάζει στο Κέιμπριτζ κι ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ, μέχρι τη συνεχιζόμενη, από τα 21 του χρόνια έως και σήμερα, μάχη του, μετά τη διάγνωσή του με τη νόσο του κινητικού νευρώνα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντάς του την επικοινωνία μόνο μέσω συσκευής ομιλίας.

Παράλληλα, παρακολουθούμε τις καινοτόμες και αιχμηρές απόψεις του Χόκινγκ για τη Φυσική και την πρωτοποριακή έρευνά του που προκάλεσε το θαυμασμό των καθηγητών του και που τελικά οδήγησε στην ρηξικέλευθη θεωρία του για το σύμπαν. Βλέπουμε και τη γεμάτη αγάπη, περίπλοκη σχέση του με τη γυναίκα που τον στήριξε σε όλα τα πρώτα δύσκολα χρόνια, προκειμένου εκείνος να συνεχίσει να ψάχνει τη μία και μοναδική αιτιολογική εξίσωση για το σύμπαν και το χρόνο.

Ημέρες προβολής: Πέμπτη 26/2 έως Τρίτη 3/3 στις 9 μ.μ. Τετάρτη 4/3 στις 7 μ.μ.

Για τους μικρούς μας φίλους προβάλλεται η παιδική ταινία “Πάντινγκτον”. Ημέρες προβολής: Παρασκευή 27/2, Σάββατο 28/2 και Κυριακή 1/3 στις 6 μ.μ.

cine aliki