Η κάθοδος των μεταλλωρύχων. Πάνω από 4.000 ήρθαν στην Αθήνα. Κλειστή η Μεσογείων

Κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Πενταγώνου και κάτω, λόγω της συγκέντρωσης των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπου φτάνουν τμηματικά.

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας παρατηρείται μεγάλη κίνηση, τόσο στο κομμάτι της λεωφόρου Μεσογείων έως το Πεντάγωνο, όσο και στη λεωφόρο Κατεχάκη και τους άλλους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας.

Η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας στο σημείο που έχει διακοπεί στη λεωφόρο Μεσογείων από την οδό Δημοκρατίας, μέσα από το Νέο Ψυχικό.

metalorixoi poreia athina2

Σημειώνεται, ότι περισσότεροι από 4.000 μεταλλωρύχοι έχουν φτάσει με 82 πούλμαν, τα οποία έχουν σταματήσει στα διόδια Αφιδνών και από την αστυνομία επιτρέπεται η κίνησή τους ανά 15, μέχρι το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Δείτε ακόμα:  AstraZeneca – Κρήτη: Έχουν κάνει έγκλημα εναντίον της γυναίκας μου (video)

Τα λεωφορεία με τους μεταλλωρύχους έφτασαν στη Λαμία λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, όπου είχαν ολιγόλεπτη στάση και συνεχίζουν την πορεία τους προς Αθήνα με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Αφορμή της συγκεκριμένης κινητοποίησης, όπως και προγενέστερων, είναι η απόφαση του αρμόδιου υπουργείου να “παγώσει” την υλοποίηση των πρωτοκόλλων υλοτόμησης 300 στρεμμάτων στις Σκουριές, διαδικασία απαραίτητη για την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού και την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας.

Δείτε ακόμα:  Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία

Είχε προηγηθεί ο έλεγχος νομιμότητας των πρωτοκόλλων που μολονότι δεν έφερε στο φως παρατυπίες, το ΥΠΑΠΕΝ αποφάσισε να μπλοκάρει την υλοτόμηση, κίνηση που εργαζόμενοι και επενδυτές θεωρούν αστήρικτη νομικά.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής απαιτούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ την ίδια στιγμή, συγκέντρωση στην πρωτεύουσα θα πραγματοποιήσει και η Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τους κατοίκους που αντιδρούν.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στις 18.00.

Δείτε ακόμα:  Άγριο έγκλημα! Άνδρας βρέθηκε καμένος και δεμένος πισθάγκωνα με κουκούλα στο κεφάλι!

Σημειώνεται επίσης, ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

Πηγή: www.news247.gr