Η συνταγή της εβδομάδας: Κοτόπουλο με σάλτσα τσαγιού

Κοτόπουλο με σάλτσα τσαγιού

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά για 2 άτομα:

(για την γέμιση)

2 μπούτια κοτόπουλου
5 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 πράσο πολύ ψιλοκομμένο
6-7 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
Αλάτι
πιπέρι λευκό
λίγο αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
1 λεμόνι

μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμυδάκια σε ένα ταψί και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το πράσο.

Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο ελαφρώς αλευρωμένο το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο, αφήνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και το βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες.

Στο τηγάνι που σοτάρουμε το κοτόπουλο ρίχνουμε το πράσο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε καυτό το ζωμό, προσθέτουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.

Τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε την πυκνότητα της σάλτσας. Δεν πρέπει να είναι πολύ πηκτή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Μόλις το φαγητό ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σβήνουμε με χυμό ενός λεμονιού.

Ανακατεύουμε κουνώντας το ταψί και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!!!

Διαβάστε επίσης