Η συνταγή της εβδομάδας: Μελιτζάνες ιμάμ

Μελιτζάνες ιμάμ

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά

6 μελιτζάνες μακρόστενες δίχως σπόρους και με άσπρη ψίχα
6 μέτρια κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ντομάτες
1 ματσάκι μαίντανό ψιλοκομμένο
1 ποτ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
λάδι (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Για να καθαρίσουμε τις μελιτζάνες πρώτα κόβουμε το κοτσάνι τους κωνικά, αφήνοντας το 3-4 εκ. Τις ξεφλουδίζουμε με το μαχαίρι ραβδωτά κατά μήκος. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι. Ροδίζουμε τα κρεμμύδια με μισό ποτήρι λάδι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο,2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, μαϊντανό, αλάτι,πιπέρι, ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε στο σημείο σχισμής με το μείγμα της ντομάτας. Γαρνίρουμε από πάνω με ροδέλες ντομάτας. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μισό ποτήρι λάδι. Ψήνουμε τις μελιτζάνες ιμάμ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να τσουρουφλιστούν οι ροδέλες ντομάτας. Τις σερβίρουμε κρύες.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε επίσης