Η συνταγή της εβδομάδας: “Μουσακάς” με πατάτα και λαχανικά

“Μουσακάς” με πατάτα και λαχανικά

Από την Καλή Καλογήρου

 

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πατάτες σε φέτες πάχους 1 εκ.
2 μελιτζάνες σε κύβους
10 ασπρομανίταρα σε φέτες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κλωναράκι θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα μπεσαμέλ

50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
500 ml γάλα χλιαρό
50 γρ. ανθότυρο
50 γρ. μανούρι
50 γρ. γραβιέρα πικάντικη
2 αβγά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε λαμαρίνα τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια, ραντίζουμε με το λάδι, τα φετάκια σκόρδου, το θυμάρι, αλατοπίπερο και ψήνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε μέτρια φωτιά ώστε να μην καεί. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σφίξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι ενσωματώνουμε τα αβγά και τα τυριά τριμμένα. Αλατοπιπερώνουμε. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα, στρώνουμε τις πατάτες και μερικά από τα λαχανικά. Επαναλαμβάνουμε και ρίχνουμε την κρέμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά να ροδίσει.

Καλή όρεξη!