Η συνταγή της εβδομάδας : Πιλάφι με σταφίδες και αμύγδαλα

Πιλάφι με σταφίδες και αμύγδαλα

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά για 6-8 άτομα

3 φλιτζ. τσαγιού για πιλάφι
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
2 φλιτζ. καφέ ξασπρισμένα αμύγδαλα
3 κουταλιές σπορέλαιο, για το σωτάρισμα των αμυγδάλων
4 κουταλιές μαύρες σταφίδες
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
1 φλιτζ. καφέ σάλτσας σόγιας
λίγο αλάτι

Μέσα σε ένα τηγανάκι ρίχνετε το σπορέλαιο και σωτάρετε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνετε.

Πλένετε το ρύζι και τα βράζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 7 1/2 φλιτζάνια νερό. Προσθέτετε και το φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και, μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πιει όλο το νερό. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το σκεπάζετε με πανί κουζίνας και το αφήνετε πέντε λεπτά. Ρίχνετε μετά τις μαύρες σταφίδες και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο. Φορμάρετε το ρύζι σε στρογγυλή φόρμα και το αναποδογυρίζετε σε στρογγυλή πιατέλα.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε επίσης