Η συνταγή της εβδομάδας: Σαλάτα με καλαμάρι, φινόκιο και μαραθόσπορο

Σαλάτα με καλαμάρι, φινόκιο και μαραθόσπορο

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά για 4 άτομα

200 ml ε.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
1 κιλό καλαμάρια, πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ.
60 ml ούζο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
40 ml λευκό ξίδι
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μαραθόσπορο
1 φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.Βάζουμε τη μισή ποσότητα από τα καλαμάρια και τα τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά ώσπου να ασπρίσουν.

Σβήνουμε με τη μισή ποσότητα του ούζου. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρούμε τα καλαμάρια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα καλαμάρια και το υπόλοιπο ούζο και τα βάζουμε και αυτά στο μπολ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα καλαμάρια. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε επίσης