Η συνταγή της εβδομάδας :Σκορδάτο χοιρινό στο τηγάνι

Σκορδάτο χοιρινό στο τηγάνι

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό χοιρινό ψαχνό
12 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι

Εκτέλεση

Παίρνετε το κρέας και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μπουκίτσες. Βάζετε τις σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες μέσα στο μπλέντερ μαζί με ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό.

Τα αλέθετε ώσπου να γίνουν ομοιογενής πολτός.

Ρίχνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις μπουκίτσες του κρέατος μαζί με κόκκους πιπεριού και το λιωμένο σκόρδο. Σωτάρετε το κρέας ώσπου να ροδοκοκκινίσει καλά. Αυτή τη διαδικασία θέλει υπομονή, τουλάχιστον 10 λεπτά καλό ψήσιμο μαζί με καλό ανακάτεμα. Σβήνετε με το κρασί και αλατίζετε.

Αφήνετε το φαγητό να πάρει μια καλή βράση και να μειωθεί η σάλτσα στο μισό περίπου ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Συμπληρώνετε ακόμα 1 φλ. Τσαγιού νερό, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι, δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ώσπου να μείνει ελάχιστη σάλτσα.

Το σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα.

skordato xoirino2

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε επίσης