Κάθε Σάββατο το irafina.gr σε συνεργασία με την Καλή Καλογήρου θα σας προτείνει την συνταγή της εβδομάδος
Από την Καλή Καλογήρου
Μελιτζάνες γεμιστές τας κεμπάπ
Υλικά:
8 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
½ κιλό κρέας αρνάκι η μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί χυμό ντομάτας
Αλάτι,πιπέρι
3-4 γαρίφαλα, μπαχάρι
½ φλιτζάνι λάδι
Τυρί τριμμένο
Για την μπεσαμέλ:
3 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο
½ λίτρο γάλα
2 αυγά
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση:
Ψήνουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες για μία ώρα περίπου στοο φούρνο στους 180-200 βαθμούς
Για το κεμπάπ:
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το κρέας
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό ντομάτας, τα γαρίφαλα και το μπαχάρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 περίπου λεπτά με κλειστό το καπάκι
Για την μπεσαμέλ:
Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά
Ρίχνουμε στη συνέχεια λίγο-λίγο γάλα ανακατεύοντας δυνατά με συρμάτινο χτυπητήρι να μην σβολιάσει
Μόλις αρχίσει να πήζει την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε ρίχνοντας ταυτόχρονα και το μοσχοκάρυδο
Στην συνέχεια ανοίγουμε τις ψημένες μελιτζάνες στη μέση και τις τοποθετούμε σε ταψί
Τις γεμίζουμε με λίγο κεμπάπ, στρώνουμε από πάνω λίγη μπεσαμέλ και τρίβουμε από πάνω λίγο τυρί
Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η κρέμα
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!