Θέμα μείωσης της τιμής των καυσίμων έθεσε ο Π. Λαφαζάνης

Για μείωση της τιμής των καυσίμων έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνάντησή του, το μεσημέρι της Τρίτης, με τον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων Γιάννη Παπαθανασίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Κωστόπουλο.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υπουργός, η μείωση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς θα επιτρέψει τη μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ελλάδα κατά 20% σε δύο δόσεις τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ έκανε λόγο και για μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε πάντως ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα μείωσης των φόρων στα καύσιμα, ενώ έριξε το βάρος στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου λέγοντας ότι είναι πολύ εκτεταμένο και η αντιμετώπισή του συλλογικά από τα συναρμόδια υπουργεία -με μέτρα που θα εξειδικευθούν και στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων- είναι κρίσιμης σημασίας για τα έσοδα του Δημοσίου.

Αναφερόμενος στα Ελληνικά Πετρέλαια, ο υπουργός επανέλαβε ότι το ποσοστό των μετοχών που ελέγχει το κράτος (35%) θα επιστρέψει «από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ» στο Δημόσιο, το οποίο θα αξιοποιήσει το κρίσιμο και στρατηγικό αυτό ποσοστό για να παίξει θετικό ρόλο στα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, τα ΕΛΠΕ είναι ένας «γίγαντας» για τα μέτρα της Ελλάδας, που μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην ασφάλεια, την επάρκεια και τη μείωση των τιμών των πετρελαιοειδών.

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα διαμορφώσει νέα ενεργειακή στρατηγική, η Ελλάδα «θα σταματήσει να είναι δορυφόρος οποιουδήποτε».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.