Καρέ καρέ η πάλη του Καλλίτση με τους ληστές

Την ώρα που οι γιατροί μιλούν για ένα θαύμα σχετικά με την υγεία του Πάνου Καλλίτση, έμπειροι αστυνομικοί λένε πως η ψυχραιμία του γνωστού κομμωτή ήταν εκείνη που τον έσωσε διότι θα μπορούσε και να μην ζούσε αυτή την στιγμή εάν είχε αντιδράσει διαφορετικά!

Ο κομμωτής και make up artist πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σωτηρία» μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, είτε σε ιδιωτική κλινική, είτε σπίτι του, είτε σε κάποιο φιλικό σπίτι.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, ο Πάνος Καλλίτσης την ώρα της επίθεσης επέστρεφε από το κομμωτήριο στο Παλαιό Ψυχικό στο σπίτι του στο Λυκαβηττό και στόχο είχε να κατευθυνθούν μαζί με τη σύζυγό του στη μητέρα του στο Λουτράκι για να μείνουν την Κυριακή.

Η κατάθεσή του στους αστυνομικούς διήρκησε 4 ολόκληρες ώρες και όπως είπε ήταν γενικότερα υποψιασμένος από όλα όσα συμβαίνουν και γι’ αυτό το λόγο πάντα άνοιγε την πόρτα του γκαράζ ως τη μέση – ίσα ίσα για να περνά το αυτοκίνητό του.

Έτσι συνέβη και το βράδυ του Σαββάτου, όπως τόνισε στους αστυνομικούς. Άνοιξε την πόρτα μέχρι τη μέση και δεν είδε κανέναν, μπήκε με τη σύζυγό του μέσα. Σε εκείνο το σημείο, οι δύο άγνωστοι εκμεταλλευόμενοι το ελάχιστο περιθώριο της ανοιχτής πόρτας, κατάφεραν και σύρθηκαν από κάτω.

Αμέσως, ο Πάνος Καλλίτσης κλείδωσε τις πόρτες του αυτοκινήτου του, ενώ οι δράστες του έλεγαν να βγει έξω. Ο ίδιος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν να πυροβολούν από την πλευρά της Έλενας Χριστοπούλου, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι. Τότε, ο Πάνος Καλλίτσης βγήκε έξω και οι δράστες του έδωσαν εντολή να γονατίσει.

Εκείνος αρνήθηκε και οι ληστές άνοιξαν την πόρτα και έπιασαν τη γυναίκα του. Ο Πάνος Καλλίτσης επιτέθηκε εναντίον τους με τα χέρια του για να την προστατεύσει, παρόλο που είχε δει ότι ο ένας κρατούσε ακόμα και σχοινί στα χέρια του. Πιθανότατα είχαν σκοπό να τους δέσουν. Έτσι, τραυματίστηκε με την πρώτη σφαίρα στο θώρακα.

Ο make up artist, έπεσε κάτω και οι κακοποιοί του ζήτησαν τον χαρτοφύλακα ενώ η πόρτα είχε ήδη κλείσει. Η γυναίκα του φώναζε και ο Πάνος Καλλίτσης έξυπνα σκέφτηκε να πατήσει το κουμπί για να ανοίξει πάλι η πόρτα του γκαράζ. Η γυναίκα του βγήκε έξω και φώναξε «Βοήθεια».

Τότε οι δράστες, τον πυροβόλησαν δύο φορές στα πόδια και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν τον χαρτοφύλακα.
Να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε ο make up artist, υπήρχε και τρίτος δράστης που φυλούσε τσίλιες έξω από το γκαράζ.

Αστυνομικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι ο Καλλίτσης το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό και τονίζουν ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες παρακολουθούσαν το ζευγάρι.