Μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 1 έτους

Η ομάδα Τελίτσα παρουσιάζει από την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, στο θέατρο Σταθμός (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο), την παράσταση “…μήπως ονειρεύομαι;”, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά από ενός έτους και το ίδιο απολαυστική για όλες τις ηλικίες!

Photo 3

Υπόθεση: Η Φαίδρα είδε στον ύπνο της πως ένα μπαλόνι κόκκινο, πολύ μαγικό μπήκε στο δωμάτιό της. Ήταν πολύ μαγικό, γιατί την ταξίδευε στο πράσινο και στο γαλάζιο, της μάθαινε παιχνίδια, της έλεγε αστεία μυστικά. Η Φαίδρα περνούσε υπέροχα, ως τη στιγμή που έβγαλε βόλτα το μπαλόνι της και… το έχασε. Τότε η περιπέτεια αρχίζει. Πού είναι το μπαλόνι της; Θα καταφέρει να το βρει; Ποιος θα τη βοηθήσει;

Οι φόρμες του σωματικού θεάτρου και του σύγχρονου χορού, το παιχνίδι, η μιμική τέχνη και η διάδραση μεταξύ ερμηνευτών και κοινού συνθέτουν ένα σκηνικό χώρο ονείρου, όπου η φαντασία επεμβαίνει με χιούμορ σε αντικείμενα, εικόνες και εμπειρίες της καθημερινής ζωής μικρών και μεγάλων.

Σημείωμα της δημιουργού – σκηνοθέτη:

-Βασική ανάγκη των παιδιών κάθε ηλικίας είναι να καταλαβαίνουν και να απολαμβάνουν τον κόσμο γύρω τους.

-Στην παράσταση τα σκηνικά αντικείμενα είναι απόλυτα γνώριμα, ενώ η λειτουργία τους και ο συνδυασμός τους αναδεικνύει τις άπειρες διαστάσεις τους. Μαξιλάρια- παράθυρα, υφάσματα- ποτάμια, πρωταγωνιστούν και παράλληλα συμβαδίζουν με την παράδοξη και μοναδικά δημιουργική σκέψη των παιδιών.

-Για τους μικρούς οι σκηνογραφικές συνθήκες είναι γνώριμες. Για τους μεγάλους είναι ένα παιχνίδι, ένα ταξίδι σε χώρους φαντασίας και ονείρου!

Photo 2 20022015150346

Ταυτότητα παράστασης

Σύλληψη – Κείμενο – Σκηνογραφία – Σκηνοθεσία: Μαρία Παυλοπούλου. Κοστούμια: Αριάδνη Νικολαϊδου, Μαρία Παυλοπούλου. Χορογραφίες – Επιμέλεια κίνησης: Όλγα Γερογιαννάκη . Σύνθεση τραγουδιού – ερμηνεία: Χρήστος Θηβαίος. Ερμηνεύουν: Μιράντα Βατικιώτη, Κατερίνα Χολή
Σταθμός Θέατρο (πρώην Μαίρη Αρώνη): Βίκτωρος Ουγκώ 55 (στάση μετρό Μεταξουργείο)
Πρεμιέρα: 1 Μαρτίου 2015
Παραστάσεις: Κυριακή στις 11:30 π.μ.
Διάρκεια: 55’
Εισιτήρια: 10 €
Κρατήσεις: 2114036322 & 6932077120