Ξεπέρασαν τις 500 υπογραφές για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας σε Ραφήνα-Πικέρμι οι Ενεργοί Πολίτες

Οι Ενεργοί Πολίτες Ραφήνας –Πικερμίου ξεπέρασαν ήδη τις 500 ηλεκτρονικές υπογραφές και πάνε να τις χιλιάσουν! Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν…
«500αρίσαμε» και πάμε για άλλα…

Οι πολίτες Ραφήνας – Πικερμίου «αγκαλιάζουν» την πρωτοβουλία για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στο δήμο μας, ενώνουν τη φωνή τους και με τις υπογραφές τους (που ήδη ξεπέρασαν τις 500 ηλεκτρονικά ΜΟΝΟ μέχρι στιγμής), απαιτούν από την πολιτεία , όχι απλά να ακουστούμε και να ακούσουμε το αέναο συγκαταβατικό … «είναι δίκαιο το αίτημα σας», και μετά…τίποτα… αλλά να παρθεί απόφαση ΤΩΡΑ που να βάζει ένα τέλος στο χρόνιο παραλογισμό και την αδιαφορία των ανευθυνοϋπεύθυνων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μας, που αποδεικνύουν με τη συμμετοχή τους ότι ο ενημερωμένος, αποφασισμένος, συμμετοχικός και ενεργός πολίτης , αποτελεί το κύτταρο της δημοκρατίας .

Δεν σταματάμε.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια ΕΔΩ. Κάθε μέρα πιο πολλοί, πιο δυνατοί , πιο αποφασισμένοι!

https://secure.avaaz.org/el/petition/YPOYRGOS_METAFORON_MIHALIS_HRYSOHOIDIS_VOYLEYTES_PERIFEREIAS_ATTIKIS_ZITOYME_TIN_EPEKTASI_TIS_ASTIKIS_SYGKOINONIAS_STO_D/?preview=live

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ενεργοί Πολίτες: Πάρτε ξεκάθαρη θέση
Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή από τους Ενεργούς Πολίτες στην οποία αναφέρουν τα προβλήματα των δημοτών, υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας και απαιτούν δημόσια και ξεκάθαρη τοποθέτηση όλων των Βουλευτών του Νομού Αττικής. Διαβάστε τι αναφέρει η ανοιχτή επιστολή…

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ :

«ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Οι δημότες , οι κάτοικοι, οι πολίτες του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, ζούμε τα τελευταία χρόνια, μαζί με την αδιαφορία και την ανοργανωσιά της κεντρικής εξουσίας και την απόλυτη εφαρμογή του παράδοξου της κυβερνητικής προχειρότητας, ιδιαίτερα στο τομέα των υποδομών και της συγκοινωνιακής κάλυψης του δήμου μας.
Επί χρόνια ολόκληρα ο (πάλαι ποτέ) δήμος Ραφήνας, έχοντας στα όρια του το δεύτερο μεγαλύτερο σε κίνηση λιμάνι της Αττικής, παρέμενε πεισματικά (άραγε με ευθύνη ποίων αν όχι των κυβερνώντων, και προς όφελος ποιών, πάντως όχι των δημοτών του οι οποίοι αιμορραγούν και ταλαιπωρούνται καθημερινά)ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ από το ευεργέτημα της αστικής συγκοινωνίας , παραδίδοντας τους φορολογούμενους πολίτες του και όχι μόνο σε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ επιλογή συγκοινωνιακής σύνδεσης με την Αθήνα, αυτής των ΚΤΕΛ.
4 περίπου χρόνια πριν, η προχειρότητα ή καλύτερα η παντελής έλλειψη ολοκληρωμένου και σύγχρονου συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής, έγινε ορατή σε όλο της το μεγαλείο.
Ο ενιαίος πλέον Καλλικρατικός δήμος Ραφήνας – Πικερμίου , έχει αστική συγκοινωνία κατά το ήμισυ και κατά το υπόλοιπο ήμισυ… υπεραστική (ΚΤΕΛ)
Υπάρχει λένε αστική συγκοινωνία (αυτή που ήδη υπήρχε στο Πικέρμι) μόνο που τα δρομολόγια της τερματίζουν στο Πικέρμι, κάνουν αναστροφή και … επιστρέφουν στη βάση τους!!! Για να συνεχιστούν τα δρομολόγια μέχρι το λιμάνι …ούτε λόγος να γίνεται…
Ο …υπόλοιπος ΕΝΙΑΙΟΣ δήμος, η Ραφήνα δηλαδή, συνεχίζει να εξυπηρετείται ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ από υπεραστική συγκοινωνία ΚΤΕΛ!!!
Φτάνει πια η αδιαφορία και η κοροϊδία από την κεντρική διοίκηση και τους μανδαρίνους της.
Πότε θα ολοκληρωθεί επιτέλους ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής και με ποιους έχει γίνει, αν έχει γίνει, μέχρι τώρα η διαβούλευση για την ένταξη ή μη των νέων περιοχών?
Για πόσο ακόμη η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θα κλείνει τα μάτια της στο πρόβλημα και θα σφυρίζει αδιάφορα;
Ο πολίτης της Ραφήνας, ο εργαζόμενος (όσοι υπάρχουν ακόμη) , ο νέος άνθρωπος, είναι αδιανόητο να πληρώνει κάθε μέρα σχεδόν 5 ευρώ!!! (2,40 πήγαινε και 2,40 έλα) ΜΟΝΟ για να φτάσει στην Αθήνα, είτε επειδή κάποιοι θέλουν να τους κρατούν «δεμένους» με επαναλαμβανόμενες συμφωνίες – συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ, είτε απλώς αδιαφορούν να προχωρήσουν τις μελέτες για την εδώ και τώρα σύνδεση του δήμου (ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ) με την αστική συγκοινωνία …
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Άμεση σύνδεση ΟΛΩΝ των περιοχών του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με την αστική συγκοινωνία με τακτικά δρομολόγια και πρόβλεψη κάλυψης του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΚΕΝΟΥ σειράς οικισμών της περιοχής μας (πχ Ντραφι, Διώνη, Αιολίδα κλπ), με τέρμα σε σταθμό μετεπιβίβασης του μετρό.
• Παράλληλα και σε δεύτερη φάση επέκταση ( με όρους περιβαλλοντικούς και σεβασμού στην πόλη και τη φυσική περιοχή) του προαστιακού προς την πόλη και το λιμάνι της που συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς καμία συγκοινωνιακή υποδομή, χωρίς μέσο σταθερής τροχιάς, χωρίς χώρους στάθμευσης, χωρίς έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο που «φιλοξενεί» το βάρος άνω του 1,5 εκ διακινούμενων επιβατών και αυτοκινήτων.
Δε χωρούν άλλα μισόλογα, υποσχέσεις, ανευθυνοϋπεύθυνοι που κρύβονται και ένας δήμος, όπου ο μισός έχει αστική συγκοινωνία , ο υπόλοιπος βρίσκεται στην αποκλειστική ομηρία των ΚΤΕΛ και ένα μεγάλο κομμάτι του (παιδιά ενός κατώτερου θεού …) δεν έχουν καν την πολυτέλεια της συγκοινωνιακής σύνδεσης στο τέλος του 2014!!!
Είναι απαίτηση η δημόσια και ξεκάθαρη τοποθέτηση ΟΛΩΝ των βουλευτών του νομού Αττικής, αλλά και ο συντονισμός των ενεργειών τους σε βουλή και κυβέρνηση ΜΑΖΙ με τους πολίτες Ραφήνας – Πικερμίου για λυθεί οριστικά το θέμα αυτό που επί χρόνια μας ταλανίζει όλους. Δεν χωρούν άλλες υπεκφυγές.
ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΡΑ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»
==============================

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΜΕΛΟΣ ΕΣΗΕΑ)- μέλος επιτροπής διαβούλευσης δήμου Ρ-Π
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ – ΧΗΜΙΚΟΣ – MBA Total Quality Management
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΡΑΪΣΗ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΟΛΕΜΑΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.