Ο γηραιότερος οδηγός της Ευρώπης είναι Έλληνας (102 ετών)!

Απόλυτα φυσιολογικό θεωρεί ο Χαράλαμπος Ράλλης το γεγονός ότι σε ηλικία 102 ετών εξακολουθεί να οδηγεί αυτοκίνητο.

Με υπερηφάνεια λέει πως είναι πλέον ο πιο ηλικιωμένος οδηγός της Ευρώπης. Ο Χαράλαμπος Ράλλης είναι από την Ακράτα και πριν τέσσερις μήνες ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησής του.

«Κάθε χρόνο περνάω από ειδικές εξετάσεις» δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Ελληνικός Κήρυκας» και στο ελληνικό πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS που του πήραν συνεντεύξεις μιας και πρόκειται για «φαινόμενο».

Ο γηραιότερος οδηγός μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1935 και ασχολήθηκε με εστιατόρια και ξενοδοχεία. Το 1963 επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά επισκέπτεται και την Αυστραλία μια φορά τον χρόνο.

«Αισθάνομαι περδίκι και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα υπερατλαντικά ταξίδια» λέει. Στην Ελλάδα εξακολουθεί ακόμα ο ίδιος να ασχολείται με τα χωράφιά του και να κεντρώνει τα δέντρα του.

Όπως λέει, μεγάλη αγάπη του είναι το κολύμπι και τα μακροβούτια και περνά πολλές ώρες στη θάλασσα. Ο Χαράλαμπος Ράλλης έχει μνήμη έφηβου, δεν φορά γυαλιά ακόμα και όταν διαβάζει τα πιο μικρά γράμματα και δεν κρατά μπαστούνι.

Όσον αφορά το μυστικό της μακροζωίας του δεν το ξέρει, όπως λέει. Κάπνιζε έως τα 50 του αλλά έκοψε το τσιγάρο μονομιάς.

Σήμερα προτιμά για φαγητό, ψάρι και όσπρια, αλλά λίγο κρέας μιας και έφαγε «πολύ κρέας στην Αυστραλία». «Πίνω κρασί, κυρίως κόκκινο αλλά δεν έχω μεθύσει ποτέ» λέει και προσθέτει: «Στις 10 Φεβρουαρίου θα γιορτάσω την 102 επέτειο των γενεθλίων μου στο Σίδνεϊ και θα το ρίξω έξω»!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.