Ο Γιάννης Πετρίδης γράφει για τον τεράστιο David Bowie

Δεν αποτελεί πρωτοτυπία βέβαια το ότι ο David αγαπούσε την πατρίδα μας. Στις 3 μέρες που φιλοξενήσαμε αυτόν και τον φίλο του Iggy Pop μαζί με τον αξέχαστο φίλο Μίκη Κορίνθιο, ταξιδεύαμε για τρεις μέρες στους αρχαιολογικούς τόπους της πατρίδας μας και εκτός από μουσική,…

μιλάγαμε για την ιστορία μας και το πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει στην ιστορία όλου του πλανήτη.

Εντυπωσιάσθηκαν και οι δύο, όπως και η γραμματέα της που τους συνόδευε και ήταν στριμωγμένη μαζί τους στο πίσω κάθισμα του Austin, από την επίσκεψη στους Δελφούς και την απέραντη γαλήνη που προσφέρει το τοπίο και η θέα στο Σούνιο.

Μέσα σε ένα μικρό Austin 1100, δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ροκ, στην δεκαετία του ’70, μας έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μένει αξέχαστη όσο διαρκεί η ζωή μας στον πλανήτη.

Ήταν η εποχή που είχε κυκλοφορήσει το Young Americans και μου έλεγε για την συνεργασία του με τον John Lennon στο Fame, μια συνεργασία που είχε αποφασισθεί σε ένα πάρτι για μια νέα ταινία της Elizabeth Taylor.

Iggy και David λάτρευαν την μουσική Soul, όπως εγώ και ο Μίκης και βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για όλα τα ιερά τέρατα της μουσικής που έγραψαν ιστορία στις δεκαετίες 50 και 60.

Tον David, είχα την ευκαιρία να συναντήσω μερικές ακόμα φορές στην ζωή μου, στην Γερμανία από όπου είναι και αυτό το μικρό σε διάρκεια βιντεάκι από το YouTube και στην Αγγλία όπου είχαμε ατέλειωτες συζητήσεις για την μουσική και μου μίλησε για το είδωλο του που ήταν ο Anthony Newley και θυμόταν πόσο ντράπηκε όταν πήγε μικρός να του ζητήσει αυτόγραφο.

Στο τελευταίο του άλμπουμ, μας αποκάλυψε και την αγάπη του για την τζαζ, όπως μου είχε πει σε κάποια από τις συζητήσεις μας, θαύμαζε τον Gerry Mulligan.

Ο αθόρυβος τρόπος που έφυγε με αξιοπρέπεια από την ζωή κάνοντας μας δώρο ένα εξαιρετικό τελευταίο άλμπουμ, κάνει πραγματικά πιο μεγάλη την λύπη μας για την μεγάλη απώλεια.

Γιάννης Πετρίδης

* Συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, συνδημιουργός του site #apotis4stis5, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της μακροβιότερης καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής “από τις 4 στις 5” στο Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ, τώρα είναι κάθε απόγευμα 6-8 στο Βήμα fm. Ο μοναδικός Έλληνας, μέλος του Rock & Roll Hall Of Fame.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.